Saopštenja

Decembar

Svako dete je jednako važno - konkurs

UniCredit Banka je objavila konkurs "Svako dete je jednako važno" za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim organizacijama

Detaljnije
UniCredit Banka i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali Memoradnum o saradnji

Više od 13 miliona dinara za projekte unapređenja zaštićenih područja i očuvanja bio-diverziteta na teritoriji Republike Srbije.

Detaljnije

Novembar

UniCredit zvanična banka partner Dejvis kupa

Od ove godine UniCredit je ekskluzivna, zvanična banka i ponosni glavni partner Dejvis kupa, koji organizuje Rakuten Finals.

Detaljnije
Priznanje UniCredit Banci za istaknute rezultate u okviru Euromoney istraživanja o upravljanju gotovinom u 2021.

UniCredit Banka dobila je priznanje "Tržišni lider" u centralnoj i istočnoj Evropi, napredujući za mesto više u odnosu na prošlu godine i zadržavajući status tržišnog lidera u Srbiji i još osam zemalja, a u okviru Euromoney istraživanja za upravljanje gotovinom za 2021. godinu.

Detaljnije

Oktobar

UniCredit i Elicio obavili refinansiranje vetroparka vredno 53 miliona evra

Vetropark Alibunar snabdeva skoro 30.000 domaćinstava strujom
UniCredit Banka Srbija i Elicio Ali VE, kompanija u stopostotnom vlasništvu Elicio NV, uspešno su završile transakciju refinansiranja Vetroparka Alibunar od 42 MW koji snabdeva nešto manje od 30.000 domaćinstava strujom. 

Detaljnije

Avgust

UniCredit fondacija kroz konkurs "Svako dete je jednako važno" dodelila grantove neprofitnim organizacijama

UniCredit Fondacija u Srbiji drugu godinu zaredom realizuje svoju inicijativu "Svako dete je jednako važno" kako bi podstakla razvoj projekata posvećenih deci i adolescentima, sa dugoročnim ciljem stvaranja pozitivnog uticaja na lokalnu sredinu.

Detaljnije

Jul

Nikola Vuletić imenovan za predsednika Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d.

Upravni odbor UniCredit Bank Srbija a.d. odobrio je danas imenovanje Nikole Vuletića na poziciju novog predsednika Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d. Nikola Vuletić će službeno preuzeti tu dužnost počev od 1. septembra 2021. godine.

Detaljnije
UniCredit Banka osmu godinu zaredom Najbolja banka za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima u Srbiji

Magazin Global fajnans (Global Finance) dvanaesti put zaredom proglasio je UniCredit za Najbolju banku za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (podkastodi) u 2021. godini u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE). Pored ovog prestižnog regionalnog priznanja, UniCredit Banka je proglašena za najbolju kastodi banku u osam pojedinačnih zemalja poput Srbije, Austrije, Bugarske, Mađarske i Slovenije. UniCredit Banci Srbija je ovo osma nagrada u nizu.

Detaljnije

Jun

EIB i UniCredit Banka finansijski podržavaju oporavak malih i srednjih preduzeća

Evropska investiciona banka (EIB) i UniCredit Banka Srbija potpisali su danas ugovor o zajmu vrednom do 50 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) i kompanija srednje tržišne kapitalizacije u Srbiji za efikasniji oporavak od covida-19. Zajam će pomoći kompanijama da prevaziđu finansijske poteškoće izazvane pandemijom, održe likvidnost i radna mesta.

Detaljnije

April

Kreditna linija od 20 miliona evra dostupna preko UniCredit Leasing Srbija za podršku firmama u dostizanju EU standarda

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je ugovor o kreditnoj liniji od 20 miliona evra sa UniCredit Leasing Srbija za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP). Više od polovine ukupnog iznosa kreditne linije podržaće ulaganja u zelene tehnologije i energetsku efikasnost.

Detaljnije
UniCredit Lizing partner Ministarstva privrede u Programu podrške mikro, malim i srednjim preduzećima u nabavci mašina i opreme

Ministarstvo privrede Republike Srbije ponovo je izabralo UniCredit Lizing za svog partnera u Programu podrške preduzećima, u okviru kojeg će država domaćim privrednicima odobravati bespovratne pozajmice u iznosu od više od milijardu i po dinara.

Detaljnije

Mart

Isplata novca na više od 1300 IDEA, Roda i Mercator prodavnica širom Srbije

Zahvaljujući tehničkoj podršci UniCredit Banke, svi korisnici Mastercard debitnih platnih kartica mogu da podignu i do 5.000 dinara sa svog tekućeg računa, na kasama u više od 330 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa u 80 gradova i mesta širom Srbije.

Detaljnije
UniCredit podržava Sat za našu planetu 14. godinu zaredom

U subotu 27. marta u 20.30 časova, UniCredit će ugasiti svetla u 45 svojih zgrada u 14 zemalja širom Evrope uključujući Srbiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Rumuniju, Rusiju, Sloveniju, Slovačku i Veliku Britaniju, na šezdeset minuta, obeležavajući četrnaestu godinu zaredom učešće Grupe u inicijativi Sat za našu planetu. 

Detaljnije

Januar

Razlike nas čine snažnijima!

Dan žena se obeležava 8. marta, ali u UniCredit Banci 365 dana godišnje smo posvećeni ravnopravnosti i obezbeđivanju jednakih mogućnosti za sve. UniCredit Banka, sa preko 50% dama na rukovodećim pozicijama, strateški je usmerena na uvažavanje različitosti svakog pojedinca u organizaciji, jačajući tako osećaj pripadnosti UniCredit Grupi, podstičući lični i profesionalni razvoj i stvaranje konkurentske prednosti.

Detaljnije
UniCredit Banka, četvrtu godinu zaredom, Najbolja banka za finansiranje trgovine u Srbiji prema Euromoney Anketi

UniCredit je imenovan za Najboljeg globalnog pružaoca usluga klijentima u ovogodišnjoj Anketi o finansiranju trgovine koju je sproveo časopis Euromoney. Banka je potvrdila svoju lidersku poziciju na tržištu osvojivši ukupno 31 nagradu u okviru različitih kategorija i zemalja.

Detaljnije

Decembar

UniCredit Banka Srbija donirala 30.000 evra Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje

U svetlu aktuelne situacije izazvane pandemijom virusa Kovid-19, UniCredit Banka Srbija je donela odluku da u svoje ime i u ime svojih klijenata i zaposlenih donira 30.000 evra, u dinarskoj protivvrednost, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, iz sredstava koja su tradicionalno namenjena pripremi prazničnih poklona i proslava. Ova donacija će omogućiti RFZO da nabavi opremu i materijal neophodne za lečenje pacijenata obolelih od virusa Kovid-19. 

Detaljnije
UniCredit Banka objavila drugi po redu konkurs pod nazivom Svako dete je jednako važno u okviru kojeg se dodeljuju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 30.000 evra

Sa ciljem da podrži projekte posvećene pružanju pomoći deci i unapređenju njihovog života, UniCredit fondacija i UniCredit Banka Srbija raspisuju drugi po redu konkurs pod nazivom „Svako dete je jednako važno“. UniCredit fondacija će dodeliti ukupno 30.000 evra za najviše tri (3) projekta koja u Srbiji sprovode neprofitne organizacije. 

Detaljnije
UniCredit Banka Srbija proglašena za Najboljeg pružaoca usluga i Tržišnog lidera prema Anketi o upravljanju gotovinom 2020. koju je sproveo Juromani

U Anketi o upravljanju gotovinom 2020. časopisa Juromani (Euromoney), UniCredit je prepoznat kao Najbolji pružalac usluga u Srbiji, ali i još devet različitih zemalja, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, kao i Austriji i Nemačkoj, dva ključna tržišta UniCredita.

Detaljnije
UniCredit u saradnji sa onlajn platformom Treedom stvara UniCredit šumu

UniCredit započinje saradnju sa onlajn platformom Treedom, koja omogućava ljudima da na daljinu zasade drveće i prate njihov rast putem interneta. Rezultat Inicijative biće stvaranje UniCredit šume, koja će brojati najmanje 90.000 novih stabala posađenih širom Italije, Kolumbije, Haitija, Kenije, Madagaskara i Tanzanije. 

Detaljnije

Novembar

UniCredit i Evropsko radničko veće UniCredita potpisali prvu Zajedničku deklaraciju o radu na daljinu

UniCredit i Evropsko radničko veće UniCredita potpisali su prvu Zajedničku deklaraciju o radu na daljinu. Zahvaljujući ovoj deklaraciji, UniCredit Grupa može da proširi mogućnosti koje pružaju tehnološka dostignuća obezbeđujući nove načine rada, koji podstiču  bolju ravnotežu između privatnog i poslovnog života i veću efikasnost.

Detaljnije

Oktobar

UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (ICBC) najavljuju ugovor o poslovnoj saradnji

UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (Industrial and Commercial Bank of China – ICBC) najavili su danas potpisivanje Memoranduma o razumevanju (MoR) za međusobno jačanje poslovne saradnje i rešenja za klijente u područjima globalnog transakcijskog bankarstva (GTB), tržišta dužničkih hartija od vrednosti, finansiranja, globalnih tržišta, spajanja i preuzimanja, kao i finansijskog savetovanja.

Detaljnije
UniCredit je glavni partner projekta Finance 4 Social Change

UniCredit je glavni partner projekta Finance 4 Social Change (F4SC) u okviru svog programa Bankarstva sa društvenim uticajem, koji podrazumeva snažnu posvećenost banke izgradnji pravednijeg i inkluzivnijeg društva kroz promovisanje inicijativa koje mogu da imaju pozitivan društveni uticaj.

Detaljnije
UniCreditu nagrada za najbolju svetsku banku za mala i srednja preduzeća

Magazin Global Fajnans (Global Finance) dodelio je UniCreditu nagradu za najbolju svetsku banku za mala i srednja preduzeća 2020. u okviru izbora najboljih svetskih banaka u 2020. U pojašnjenju razloga za dodelu nagrade navodi se kako je UniCredit najbolja banka za mala I srednja preduzeća, kao lider među međunarodnim finansijskim institucijama.

Detaljnije

Jul

UniCredit Fondacija: više od milion evra za podršku studentima i istraživačima

UniCredit fondacija sa sedištem u Milanu ponovo raspisuje konkurse sa ciljem da podrži mlade talente širom Evrope, uključujući i Srbiju, potvrđujući tako svoju posvećenost studentima i istraživačima: 7 konkursa za 24 stipendije i grantove za istraživače u ukupnom iznosu od oko 800.000 evra.

Detaljnije
UniCredit osvojio 6 nagrada za izuzetnost od strane magazina Euromoney

UniCredit je ukupno osvojio šest nagrada za izuzetnost od strane međunarodnog magazina Juromani (Euromoney): za Najbolju banku u Centralnoj i istočnoj Evropi, Najbolju banku u Austriji, Najbolju banku u Bosni i Hercegovini, Najbolju banku u  Bugarskoj, Najbolju banku u Nemačkoj i Najbolju banku za transakcijske usluge u Centralnoj i istočnoj Evropi.

Detaljnije
UniCredit fondacija i UniCredit Banka podržale 4 neprofitne organizacije u okviru konkursa Svako dete je jednako važno sa 45.000 evra

UniCredit fondacija je početkom godine pokrenula inicijativu „Svako dete je jednako važno“ sa ciljem da prepozna i podrži organizacije i/ili projekte posvećene pružanju pomoći deci i unapređenju njihovog života širom zemalja u kojima je UniCredit prisutan. Finansijsku, bespovratnu, podršku u ukupnom iznosu od 45.000 evra u Srbiji su dobile 4 organizicije.

Detaljnije

Jun

UniCredit Banka sedmu godinu zaredom Najbolja banka za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima u Srbiji

UniCredit sa velikim zadovoljstvom saopštava da je od strane uredništva magazina Global fajnans (Global Finance) jedanaesti put zaredom proglašen za Najbolju banku za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (podkastodi) u 2020. godini u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE). 

Detaljnije
EIB obezbedila 30 miliona evra UniCredit Banci za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji koja žele da ostvare pozitivan uticaj na društvo

Evropska investiciona banka (EIB) i UniCredit Banka Srbija A.D. (UCBS) potpisale su ugovor o prvoj tranši u iznosu od 15 miliona evra inovativnog zajma za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) u Srbiji u ukupnoj vrednosti od 30 miliona evra.

Detaljnije
UniCredit pruža podršku preduzećima čije je poslovanje pogođeno pandemijom COVID-19

UniCredit pruža podršku malim, srednjim i preduzećima srednje tržišne kapitalizacije u Centralnoj i istočnoj Evropi čije je poslovanje pogođeno pandemijom COVID-19 uz pomoć EIF-ovih mera podrške u okviru garantnog instrumenta InnovFin

Detaljnije
UniCredit Banka i EBRD sa 75 miliona evra podržavaju preduzeća i opštine na koje je uticala pandemija korona virusa

Preduzeća i opštine u Srbiji na koje je uticala pandemija korona virusa će moći da iskoriste 75 miliona evra kredita zahvaljujući ugovoru koji su potpisale Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Banka.

Detaljnije

Maj

UniCredit Banka odobrila prve kredite za likvidnost i obrtna sredstva u okviru Programa ekonomskih mera Vlade za podršku privredi

UniCredit Banka je, nakon potpisivanja Ugovora sa Ministarstvom finansija i Narodnom bankom Srbije o državnoj garanciji za kreditiranje privrede, sa ciljem ublažavanja negativnihposledica pandemije korona virusa, odo brila prve kredite za likvidnost i obrtna sredstva u okviru Programa ekonomskih mera Vlade Srbije.

Detaljnije
Rast broja transakcija putem mobilnog bankarstva za 71%

UniCredit Banka svojim klijentima preporučuje korišćenje digitalnih kanala od početka pandemije, kako bi smanjila potrebu za fizičkim kontaktom i na taj način doprinela spečavanju širenja virusa. Čak i onima koji nisu prethodno koristili te usluge, banka je obezbedila instaliranje mobilne aplikacije bez dolaska u ekspozituru, omogućivši kratku obuku onlajn. 

Detaljnije

April

UniCredit Banka nastavlja da podržava svoje dobavljače plaćanjem faktura u roku od pet radnih dana

U izazovnim vremenima poput ovih, UniCredit Banka dodatno je posvećena očuvanju radnih mesta i likvidnosti domaćih kompanija. U skladu sa tim, banka naročito vodi računa o svojim dobavljačima tako što izvršava plaćanja po osnovu primljene, verodostojne i potpune dokumentacije za plaćanje u proseku za pet radnih dana, bez obzira na ugovorene i rokove propisane zakonima.

Detaljnije
UniCredit Banka Srbija donirala 50.000 evra Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje

U svetlu situacije i vanrednog stanja izazvanih pandemijom virusa COVID-19, UniCredit Banka Srbija donirala je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje 50.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, kako bi podržala borbu protiv ove bolesti.

Detaljnije

Februar

UniCredit Banka Najbolji poslodavac

Top Employers Institut sertifikovao je UniCredit Banku Srbija i UniCredit Grupu kao jednog od vodećih poslodavaca u Srbiji i u Evropi zbog izvanredne ponude za zaposlene, čime je potvrđen status UniCredita kao odličnog mesta za rad. Lokalni sertifikati dodeljeni su, pored Srbije, u još sedam zemalja članica UniCredita.

Detaljnije

Januar

UniCredit Banka objavila konkurs pod nazivom Svako dete je jednako važno u okviru kojeg se dodeljuju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 35.000 evra

Sa ciljem da podrži projekte posvećene pružanju pomoći deci i unapređenju njihovog života, UniCredit fondacija i UniCredit Banka Srbija raspisuju konkurs pod nazivom „Svako dete je jednako važno“. UniCredit fondacija će izdvojiti ukupan doprinos u iznosu od 35.000 evra za najviše tri (3) projekta koja u Srbiji sprovode neprofitne organizacije. Konkurs se sprovodi u 13 zemalja u kojima posluje UniCredit Grupa, a ukupan novčani fond koji je UniCredit fondacija sa sedištem u Milanu izdvojila za ovu namenu iznosi 500.000 evra.

Detaljnije
Podrška Evropskog investicionog fonda i UniCredita za inovativna MSP i mala preduzeća srednje tržišne kapitalizacije u Centralnoj i istočnoj Evropi porasla je na milijardu evra

Evropski investicioni fond (EIF) i UniCredit složili su se da povećaju garancije InnovFin za mala i srednja preduzeća (MSP) koje imaju za cilj da poboljšaju pristup finansiranju inovativnih malih i srednjih preduzeća  i malih preduzeća srednje tržišne kapitalizacije u devet zemalja. 

Detaljnije
UniCredit Banka, treću godinu zaredom, najbolja banka za finansiranje trgovine u Srbiji prema Euromoney Anketi

UniCredit je imenovan za Najboljeg globalnog pružaoca usluga u kategorijama "Sve usluge", "Savetovanje", "Finansiranje/Plaćanja", "Sveukupno izvršenje" i "Proizvodi" kako u zapadnoj, tako i centralnoj i istočnoj Evropi, prema Anketi o finansiranju trgovine 2020. koju je sproveo časopis Euromoney.

Detaljnije

Novembar

UniCredit najbolja banka u Srbiji u 2019. godini

UniCredit Banka dobila je prestižnu nagradu za “Banku godine u Srbiji“ koju dodeljuje renomirani britanski finansijski magazin “The Banker“.

Detaljnije
UniCredit Banka predstavlja novi program kako bi pomogla u razvoju pravičnijeg i održivijeg društva

UniCredit Banka Srbija predstavlja novi program Social Impact Banking, odnosno Bankarstvo sa društvenim uticajem čime dodatno potvrđuje svoju posvećenost lokalnim zajednicama u Srbiji. Social Impact Banking ima za cilj da prepozna, finansira i promoviše organizacije, preduzetnike i kompanije koje ostvaruju merljiv društveni uticaj. 

Detaljnije
Otvorena najsevremenija ekspozitura UniCredit Banke na novoj lokaciji u Kragujevcu

Idući u korak sa svetskim trendovima UniCredit Banka je otvorila vrata svoje najsavremenije ekspoziture u Kragujevcu koja se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 23. Jedan od razloga preseljenja kragujevačke ekspoziture je i mogućnost da da bude uređena u skladu sa najsavremenijim svetskim standardima. 

Detaljnije

Oktobar

Euromoney proglasio UniCredit za najboljeg pružaoca usluga u upravljanju tokovima novca klijenata u Srbiji

Prema anketi za Upravljanje tokovima novca 2019, koju sprovodi renomirani finansijski magazin Juromani (Euromoney), UniCredit je izabran za tržišnog lidera i najboljeg pružaoca usluga iz ove oblasti u Srbiji. Pored Srbije, UniCredit je najbolji pružalac usluga u upravljanju tokovima novca u još 9 zemalja i tržišni lider u 11 zemalja.

Detaljnije

Septembar

Euromoney proglasio najbolje banke za Projektno finansiranje nekretnina 2019 - UniCredit Banka Srbija najbolja u kategoriji “Finansiranje zajmova”

Magazin Juromani (Euromoney) objavio je rezultate istraživanja u vezi sa Projektnim finansiranjem nekretnina i proglasio UniCredit Banku Srbija za najbolju banku za “Finansiranje zajmova” u našoj zemlji, dok je UniCredit Grupa nagrađena u nekoliko različitih kategorija.

Detaljnije
UniCredit Banka i EBRD nastavljaju da finansiraju privredu i građane Srbije

Dugogodišnji partneri, Evropska banka za obnovu i razvoj  (EBRD) i UniCredit Banka Srbija potpisali su danas ugovor o nekoliko kreditnih linija u ukupnoj vrednosti od 160 miliona evra kako bi dodatno povećali finansiranje privrede i građana Srbije. Zahvaljujući ovoj saradnji, klijenti će imati ne samo olakšan pristup finansiranju, već će krediti za njih biti povoljniji.

Detaljnije

Avgust

Dinarski keš kredit sa osiguranjem do 3 miliona dinara sa nižom kamatnom stopom i periodom otplate po meri klijenta

Septembar je mesec, koji usled početka školske godine, iziskuje dodatne troškove, a tokom leta mnogi od nas potroše mnogo više nego što su planirali.

Stoga je UniCredit Banka značajno smanjila nominalne varijabilne i fiksne kamatne stope koje se sada kreću od 7,90% i efektivne, koje se kreću od 9, 45% u zavisnosti od perioda otplate. Zahvaljujući pojednostavljenoj proceduri, klijenti mogu da očekuju novac na računu već 24 sata nakon podnošenja dokumentacije.

 

Detaljnije

Jul

UniCredit Fondacija raspisuje 8 novih konkursa za 35 stipendija i grantova za istraživače

UniCredit fondacija sa sedištem u Milanu je još od 2003. godine posvećena pružanju podrške akademskim studijama i istraživanjima, kao i radu na različitim društvenim i humanitarnim projektima. Sada UniCredit fondacija raspisuje 8 novih konkursa za 35 stipendija i grantova za istraživanje kako bi podržala najveće talente iz oblasti ekonomije i finansija u ukupnom iznosu od preko milion evra.  

Detaljnije
Visa i UniCredit Banka vas vode na Lovefest

Visa i UniCredit Banka vas vode na LovefestLovefest, jedan od najboljih regionalnih festivala, u Vrnjačkoj Banji će od 1. do 3. avgusta ugostiti preko 100 izvođača. Visa i UniCredit Banka su ponosni partneri ovog događaja, a zahvaljujući njihovom partnerstvu, ljubitelji ovog festivala imaju mogućnost da osvoje 3 puta po dve besplatne ulaznice za Stage Experience, a korisnici Visa platnih kartica UniCredit Banke koji od danas do 29. jula kupe ulaznice u lancu Kafeterija širom Srbije ostvaruju 15 posto popusta. Za korisnike Visa kartica UniCredit Banke obezbeđen je brzi prolaz na samom festivalu. Dovoljno je samo da ponesete vašu Visa platnu karticu i uživate u svim pogodnostima koje smo pripremili za vas.

Detaljnije
UniCredit Banka proglašena za Najbolju banku u Srbiji

Vodeći međunarodni poslovni magazin Juromani (Euromoney) dodelio je UniCreditu pet prestižnih nagrada na svečanosti pod nazivom Juromani nagrade za izvrsnost 2019, održanoj sinoć u Londonu. Pored nagrade za Najbolju banku u Srbiji, UniCredit je proglašen za Najbolju banku u Italiji, Najbolju banku u Hrvatskoj, ali i za Najbolju banku za upravljanje imovinom u Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) i Najbolju banku za transakcione usluga u CIE.

Detaljnije
Vaše finansije iz drugačijeg ugla uz novu mobilnu aplikaciju UniCredit Banke – mBanking expert

Želeli biste da znate koliko mesečno trošite na hranu, kafiće ili prevoz, a teško uspevate da ispratite svakodnevne troškove? Detaljna analiza i bolji uvid u potrošnju mogu da vam pomognu da donosite bolje finansijske odluke i tako uštedite novac za ono što vam je stvarno važno. Upravo to vam pruža nova aplikacija UniCredit Banke za mobilno bankarstvo – mBanking expert! Najsavremeniji dizajn aplikacije, u potpunosti prilagođen potrebama korisnika i inovativne funkcionalnosti vam omogućavaju da postanete pravi ekspert za budžet.

Detaljnije

Jun

UniCredit Banka započela akciju “Senior super transfer“

UniCredit Banka je pokrenula veliku promotivnu akciju pod nazivom “Senior super transfer” pod sloganom Preporuka koja se isplati, a koja će trajati do kraja avgusta ove godine.

Detaljnije
Poseban paket proizvoda i usluga za penzionere za sve što im je važno

UniCredit Banka je pod sloganom Bez obzira na godine, živimo ono što nam je važno, izašla na tržište sa kompletnim setom proizvoda i usluga, namenjenih našim najiskusnijim sugrađankama i sugrađanima, do 75 godina starosti. Pored toga, banka je pripremila i posebne uslove koji će važiti do 9. avgusta 2019.

Detaljnije
UniCredit Banka šestu godinu zaredom Najbolja banka za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima u Srbiji

UniCredit sa velikim zadovoljstvom saopštava da je od strane uredništva magazina Global fajnans (Global Finance) proglašen za Najbolju banku za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (pod-kastodi) u 2019. godini u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE), kao i pojedinačnim zemljama poput Srbije, Austrije, Bugarske, Češke Republike, Mađarske i Slovenije.

Detaljnije
Počnite da planirate vašu budućnost već danas – prijavite se za letnju praksu u UniCredit Banci

U skladu sa svojom opredeljenošću da ulaže u mlade i njihov profesionalni razvoj, UniCredit Banka i ove godine organizuje letnju praksu za studente završnih godina i studente master programa sa željom da motiviše ambiciozne i dinamične mlade ljude da steknu prva praktična iskustva u oblasti bankarstva.

Detaljnije

Maj

UniCredit Banka počela da odobrava kredite u ukupnom iznosu od 25 miliona evra u okviru Programa za razvoj preduzeća Zapadnog Balkana i inovacije

Nakon potpisivanja ugovora o garanciji sa Evropskim investicionim fondom (EIF) u novembru 2018. godine u ukupnom iznosu od 25 miliona evra, UniCredit Banka je počela da odobrava kredite u okviru inicijative „EU za Srbiju – finansiranje MSP ” pokrivene garancijama Programa za razvoj preduzeća Zapadnog Balkana i inovacije (WB EDIF), namenjene mikro, malim i srednjim preduzećima.

Detaljnije
EFSE i UniCredit Banka proširuju partnerstvo sa dodatnih 10 miliona evra za kupovinu stambenog prostora

Ova kreditna linija omogućava pristup finansiranju za mlađe generacije i one koji kupuju prvu nekretninu.

Detaljnije
UniCredit: Centralna i istočna Evropa će verovatno rezultatima nadmašiti ostala tržišta u razvoju

UniCredit je na Godišnjem sastanku i poslovnom forumu Evropske banke za obnovu i razvoj 2019. potvrdio svoju posvećenostregionu CIE kao važnom pokretaču rasta.

Detaljnije
Kredit UniCredit Banke za energetsku efikasnost na Međunarodnom sajmu građevinarstva

UniCredit Banka će, u saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), odnosno GEFF programom za finansiranje zelene ekonomije na Zapadnom Balkanu, predstaviti svoj potrošački kredit za energetsku efikasnost na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu koji traje do 20. aprila.

Detaljnije
UniCredit podržao šest preduzeća u pridruživanju mreži ELITE

Dva nova preduzeća koja su se pridružila programu dolaze iz dve države Centralne i istočne Evrope (CIE) u kojima UniCredit aktivno posluje. U program UniCredit CIE Lounge do danas je primljeno 60 preduzeća iz 11 država iz raznih delova UniCreditove mreže u CIE.

Detaljnije

April

Plaćajte Mastercard® kreditnom karticom UniCredit Banke na rate bez kamate, a mi vas častimo sa 3.000 dinara!

Mastercard kreditna kartica UniCredit Banke je tu da ne propustite ono što vam savršeno pristaje, jer možete da plaćate na rate bez kamate. UniCredit Banka je pripremila posebnu ponudu za Mastercard kreditnu karticu za sve one koji do 25. aprila podnesu zahtev i kojima kartica bude odobrena, a to je poklon kartica sa iznosom od 3.000 dinara.

 

Detaljnije
Nataša Jovanović dobitnica godišnje nagrade PRO.PR Awards

Nataša Jovanović, direktorka Odeljenja identiteta i komunikacija UniCredit Banke Srbija, dobitnica je godišnje nagrade PRO.PR Awards, koja se dodeljuje “za doprinos i nesebičnu predanost razvoju i priznavanju profesije odnosa s javnošću”, u okviru 17. izdanja međunarodne PRO PR konferencije, koja je održana u Selcu, u Hrvatskoj.

Detaljnije

Mart

UniCredit se priključuje inicijativi "Sat za našu planetu 2019" u Srbiji i još 13 zemalja

U subotu, 30. marta, u 20:30 časova, UniCredit će ugasiti svetla na 74 objekta u 14 evropskih zemalja - Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Nemačkoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Sloveniji, Slovačkoj i Velikoj Britaniji na sat vremena, i na taj način, dvanaesti put zaredom podržati Sat za našu planetu, globalnu inicijativu Svetske fondacije za prirodu koja ujedinjuje građane, institucije i kompanije u zajedničkom cilju da se podigne svet o klimatskim promenama koje predstavljaju veliku pretnju.

Detaljnije
Prijavite se za UniCreditov Međunarodni program prakse Impact do 17. marta

Beograd, 12. mart 2019.

 

UniCredit pokrenuo je šesti po redu Međunarodni program prakse - Impact, u okviru kojeg diplomci iz Evrope, uključujući i one iz Srbije, imaju priliku da se prijave da 18 meseci provedu u bankama članicama Grupe u Milanu, Minhenu, Beču, Londonu, Parizu, Bukureštu, Sofiji, Singapuru, Hong Kongu i Njujorku. Svi zainteresovani mogu da se prijave najkasnije do 17. marta 2019. godine, putem linka www.unicreditgroup.eu/impact.

Detaljnije
Početak zajedničkog rada Alijanse za rodnu ravnopravnost

Kopaonik, 4. mart 2019.

Članice Alijanse za rodnu ravnopravnost na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu potpisale zajednički dokument o posvećenosti kompanija rodnoj ravnopravnosti.

Detaljnije

Januar

UniCredit i UNI Global Union potpisali međunarodni sporazum o jačanju dijaloga o ljudskim pravima i osnovnim radničkim pravima

UniCredit je objavio potpisivanje Globalnog okvirnog sporazuma s organizacijom UNI Global Union. Sporazumom će se ojačati dijalog o ljudskim pravima i temeljnim radničkim pravima i potvrditi posvećenost Grupe najvišim međunarodnim standardima u tom području. Sporazum predstavlja nadogradnju deklaracija koje je banka već potpisala sa UniCreditovim evropskim radničkim savetom (UEWC).

Detaljnije
Međunarodni program prakse UniCredit Grupe

UniCredit fondacija je šestu godinu zaredom otvorila konkurs za Međunarodni program prakse, u okviru kojeg će 60 studenata iz Evrope, imati priliku da provede tri meseca u bankama članicama UniCredit Grupe, odnosno u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj.

Detaljnije
Centralna i istočna Evropa će nastaviti sa zdravim rastom u 2019.

UniCredit je predstavio svoje dugoročne strateške poglede na region i ključne pokretače rasta u okviru radionice koja je održana tokom godišnjeg Euromoney foruma za CIE u Beču.

Detaljnije
UniCredit na prvom mestu u 28 kategorija u 2019. godini prema Euromoney Anketi o finansiranju trgovine

Beograd, 10. januar 2019.

Nagrade uključuju prvo mesto na globalnom nivou u pet kategorija "Najboljih usluga", kao i prepoznavanje UniCredita kao tržišnog lidera u još jedanaest zemalja među kojima je i Srbija.

Detaljnije

Septembar

Evropska banka za obnovu i razvoj i UniCredit Banka podstiču energetsku efikasnost u Srbiji

Beograd, 7. septembar 2018.

Evropska banka za obnovu i razvoj je obezbedila UniCredit Banci, drugoj najvećoj banci u Srbiji, sredstva u iznosu od 600 miliona dinara, sa ciljem da podstakne finansiranje zelene ekonomije.

Detaljnije

Jul

UniCredit se kao potpisnik Povelje o položaju žena u finansijkom sektoru obavezao na rodnu različitost zaposlenih u pružanju finansijskih usluga

Milano, 11. jul 2018.

Danas je UniCredit objavio da je potpisao Povelju o položaju žena u finansijskom sektoru, dokument britanskog Ministarstva finansija, čime se obavezao na svoju punu podršku nastojanjima da se među pružaocima finansijskih usluga u Velikoj Britaniji i ostatku sveta poveća rodna različitost.

Detaljnije

Jun

UniCredit Banka i tržni centri BIG FASHION Beograd i BIG Novi Sad obezbeđuju popust do 30%

Beograd, 28. jun 2018.

Uz plaćanje debitnim ili kreditnim karticama UniCredit Banke kupci mogu da ostvare popuste čak i do 30%.

Detaljnije

Socijalno preduzetništvo u Srbiji u zaletu – od prehrambene i modne industrije do medija za podršku najugroženijim kategorijama stanovništva

Srbija, 18. jun 2018.

U okviru trećeg izdanja konkursa “Ideja za bolje sutra”, UniCredit Banka, UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac i Smart kolektiv, su nedavno organizovali Medijski karavan. Posećeno je pet, od ukupno sedam pobednika konkursa, kojima su dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra.

Detaljnije

Pet novih malih i srednjih preduzeća se priključilo UniCredit CIE Lounge u okviru programa ELITE, a među njima jedno iz Srbije!

UniCredit CIE Lounge je sa zadovoljstvom primio pet novih kompanija u svoju inovativnu inicijativu, koja je deo programa Elite koji sprovodi Londonska berza, sa ciljem da ubrza rast kompanija sa velikim potencijalom.

Detaljnije

UniCredit stupa u partnerski odnos sa kompanijom Meniga kako bi ponudio digitalna rešenja u cilju unapređenja iskustva klijenata

Beograd, 7. jun 2018

UniCredit će integrisati Menigin vodeći evropski FinTech bankarski digitalni softver, koji će najpre biti uveden u Italiji i Srbiji, kako bi iskustvo UniCreditovih klijenata kada je digitalno bankarstvo u pitanju bilo još personalizovanije, sa fokusom na sadržaj koji će biti u potpunosti kreiran u skladu sa njihovim potrebama, a baziran na podacima.

Detaljnije

UniCredit potpisuje dva strateška partnerstva u bankoosiguranju sa Aliansom i Đeneralijem u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE)

UniCredit objavljuje da je potpisao dva ekskluzivna ugovora o strateškom partnerstvu sa Aliansom (Allianz) i Đeneralijem (Generali) za distribuciju proizvoda osiguranja za fizička lica i mala preduzeća u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Detaljnije

U susret Svetskom prvenstvu u fudbalu – povoljniji televizori zahvaljujući saradnji UniCredit Banke i Tehnomanije

Beograd, 1. jun 2018.

Svi korisnici debitnih i kreditnih kartica UniCredit Banke prilikom kupovine određenih modela Samsung, LG, Vox i Fox televizora i BENQ projektora mogu da ostvare uštedu i do 23.000 dinara.

Detaljnije

Maj

UniCredit Banka petu godinu zaredom Najbolja banka za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima u Srbiji

Beograd, 28. maj 2018.

UniCredit sa velikim zadovoljstvom saopštava da je od strane uredništva magazina Global fajnans (Global Finance) proglašen za Najbolju banku za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (pod-kastodi) u 2018. godini u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE), kao i pojedinačnim zemljama poput Srbije, Austrije, Bugarske, Češke Republike i Slovenije.

Detaljnije

Visa Platinum kartica UniCredit Banke za sve što vam je važno

Beograd, 23. maj 2018.

UniCredit Banka je svoju ponudu kartica upotpunila Visa Platinum karticom. Radi se o jedinstvenoj platnoj kartici koja pripada kategoriji Premium proizvoda, a namenjena je klijentima koji vode dinamičan društveni život i koji često putuju.

Detaljnije

EIF i UniCredit Banka povećali podršku malim i srednjim preduzećima potpisavši sporazum o garanciji za dodatnih 130 miliona evra u okviru COSME programa

Beograd, 17. maj 2018.

UniCredit Banka Srbija proširila je svoju saradnju sa Evropskim investicionim fondom (EIF) potpisavšinovi ugovor sa ciljem da poveća i znos garan cije u okviru COSME programa, programa Evropskekomisije za mala i srednja preduzeća (MSP).

Detaljnije

Počnite da planirate vašu budućnost danas – prijavite se za letnju praksu u UniCredit Banci

Beograd, 16. maj 2018.

Svi zainteresovani mogu da, najkasnije do 31. maja 2018. godine, pošalju svoju biografiju na mejl adresu praksa@unicreditgroup.rs.

Detaljnije

Na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu UniCredit Banka predstavila specijalnu ponudu za kreditiranje

Novi Sad, 15. maj 2018.

U okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, UniCredit Banka je predstavila svoju ponudu kredita namenjenih kako za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme, tako i za sve ostale potrebe poljoprivrednika. U zavisnosti od potreba klijenata krediti se odobravaju na period otplate od 1 do 10 godina, dok otplata može biti u mesečnim, tromesečnim i šestomesečnim anuitetima, u skladu sa sezonskim prilivom prihoda ove kategorije klijenata.

Detaljnije

Dinarski keš kredit do 3 miliona dinara sa fiksnom kamatnom stopom i manjom ratom, za sve što nam je važno

Beograd, 14. maj 2018.

Osluškujući potrebe klijenata, UniCredit Banka je ponudila gotovinski kredit skrojen prema njihovim potrebama, u maksimalnom iznosu do 3 miliona dinara i sa periodom otplate do 10 godina. Kampanju prati dodatno pojednostavljeni proces podnošenja zahteva za kredit, kako bi novac, nakon podnošenja dokumentacije, za 24 sata bio na računu klijenta. S druge strane, zahvaljujući smanjenju referentne kamatne stope i stabilnom tržištu, banka je ponudila fiksnu kamatnu stopu tokom čitavog perioda otplate. Naime, nominalna kamatna stopa se kreće od 4,99%, a efektivna od 6,98% na godišnjem nivou.

Detaljnije

Digitalne inovacije u bankarstvu oblikuju rast u Centralnoj i istočnoj Evropi. Privrede Centralne i istočne Evrope, bankarski scenario i digitalno okruženje u 2018.

11. maj 2018.

Vrlo povoljno makroekonomsko okruženje pogoduje zemljama Centralne i istočne Evrope (CIE)

Detaljnije

April

Prijave za 5. Nagradu za mlade ekonomiste otvorene do 25. aprila

Beograd, 18. april 2018.

Poziv za prijavu za Nagradu za mlade ekonomiste otvoren je do 25. aprila, a cilj ovog konkursa je da nagradi najbolji rad mladih istraživača iz oblasti ekonomije i finansija. Pobedniku/pobednici će nagrada u iznosu od 1.500 evra biti dodeljena od strane UniCredit fondacije na Konferenciji mladih ekonomista Beograda, koja će biti održana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 23. i 24. juna 2018. godine.

Detaljnije

Feza Tan imenovana za predsednicu Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d.

Beograd, 16. april 2018.

Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Feza Tan je imenovana na poziciju predsednice Izvršnogodbora UniCredit Bank Srbija a.d. Na  ovoj funkciji nasledila je Čilu Ihas, koja je odlučila da karijeru nastavi izvan UniCredita.

Detaljnije

Otvoren drugi poziv za UniCreditov Međunarodni program prakse

Beograd, 4. april 2018.

UniCredit Grupa je početkom godine pokrenula konkurs za prvi talas Međunarodnog programa prakse - Impact, u okviru kojeg su diplomci iz Evrope, uključujući i one iz Srbije, imali priliku da se prijave da 18 meseci provedu u bankama članicama UniCredit Grupe u Milanu, Minhenu, Beču, Londonu, Parizu, Singapuru i Njujorku.

Detaljnije

Mart

UniCredit se priključuje inicijativi ‘Sat za našu planetu 2018’ u Srbiji i još 12 zemalja

Beograd, 23. mart 2018.

U subotu, 24. marta, UniCredit će ugasiti svetla na 77 svojih objekata u 13 evropskih zemalja.

Detaljnije

Predstavnici Makfruta sa domaćim proizvođačima voća i povrća

Beograd, 5. mart 2018.

Sajam Makfrut je jedna od vodećih globalnih manifestacija posvećenih voću i povrću, koji se održava u Riminiju, u periodu od 9. do 11. maja 2018. godine. U fokusu ovog sajma je Istočna Evropa, a zajedno sa UniCreditom, koji je već četvrtu godinu zaredom glavni sponzor i poslovni partner ove manifestacije organizovan je putujući karavan koji pored Srbije, obilazi i Hrvatsku i Bugarsku. U pitanju su područja u kojima gajenje voća i povrća beleži sve veći porast.

Detaljnije

Februar

Srbija jedno od najperspektivnijih tržišta u regionu kada su u pitanju obnovljivi izvori energije

Beograd, 27. februar 2018.

UniCredit Banka je nedavno održala radionicu za svoje klijente i partnere pod nazivom “Kako ostvariti uspeh u projektnom finansiranju”. Kao tržišni lider u regionu Centralne i istočne Evrope i Srbije, kada je u pitanju finansijsko savetovanje, strukturno finansiranje i finansiranje kompleksnih transakcija, kolege iz Divizije za poslovanje u CIE u okviru UniCredit Grupe i lokalni tim za Finansiranje i savetovanje predstavili su trendove na tržištu i strukture projektnog finansiranja u okviru obnovljivih izvora energije i infrastrukture.

Detaljnije

“mBiznis“ – UniCredit Banka predstavila mobilno bankarstvo za mala i srednja preduzeća

Beograd, 5. februar 2018.

UniCredit Banka je kreirala aplikaciju za mobilno bankarstvo namenjenu malim i srednjim preduzećima (MSP), tako da sada i ovaj segment klijenata uvek ima svoju banku na dohvat ruke. Dizajn “mBiznis” aplikacije je vizuelno prilagođen korisnicima, i sa jednostavnom navigacijom pruža brži pristup svim informacijama, plaćanjima i brojnim funkcionalnostima koje se odnose na preduzeća. “mBiznis” aplikacija, jedna od najsavremenijih na srpskom bankarskom tržištu, korisnicima je dostupna besplatno na Apple store-u i Google play-u.

Detaljnije

Januar

Studija o bankarskom sektoru u centralnoj i istočnoj Evropi u 2018. godini: otporan rast i mogućnosti
Odgovorni i tokom praznika – donacije umesto poklona

Beograd, 11. januar 2018.

UniCredit Banka je odlučila da novac namenjen za kupovinu novogodišnjih poklona donira onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Novčanu podršku u ukupnom iznosu od 16.500 evra raspodelili smo na tri dela i na taj način podržali Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR i BelHospice.

 

Detaljnije

UniCredit Banka tržišni lider i u Srbiji!

Milano, 9. januar 2018.

Euromoney je na osnovu sprovedenog istraživanja imenovao UniCredit za Najboljeg globalnog pružaoca usluga za “Sve usluge”, “Proizvode/Plaćanja” i “Sveukupno izvršenje” u 2018. godini.

 

Detaljnije

Decembar

Radoje Radovanović novi član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija

Beograd, 18. decembar 2017.

Izvršni odbor UniCredit Banke Srbija je 13. decembra proširen sa još jednim članom, Radojem Radovanovićem, zaduženim za Sektor poslovanja sa stanovništvom. Radoje je preuzeo odgovornosti od Nikole Vuletića, koji je imenovan za člana Izvršnog odbora zaduženog za Upravljanje rizicima.

Detaljnije

Izgledi za 2018: Stručnjaci UniCreditovog Odeljenja za istraživanja očekuju stabilan rast, više prihode i snažniji evro

Beograd, 15. decembar 2017.

Erik F. Nilsen, glavni ekonomista UniCredita i globalni direktor za istraživanja u okviru Sektora korporativnog i investicionog bankarstva izjavio je: „Očekujemo da će 2018. biti godina stabilnog rasta, viših prihoda i snažnijeg evra. S obzirom na to da će monetarna politika ključnih centralnih banaka biti tek neznatno stroža, i dalje vidimo prednosti ulaganja u rizične klase imovine, naročito akcije kompanija iz Evrozone i tržišta u nastajanju“.

Detaljnije

Novi slogan UniCredita: Banka za sve što vam je važno

Beograd, 14. decembar 2017.

UniCredit sa velikim zadovoljstvom saopštava da je lansirao novi slogan "Banka za sve što vam je važno". On će biti korišćen u komunikacijskim aktivnostima Grupe kao što su reklamne kampanje, brendiranje i marketinški materijali u svim zemljama u kojima posluje, a u skladu sa pristupom “Jedna banka, jedan UniCredit”.


Detaljnije

UniCredit Banka poklonila Pametnu klupu stanovnicima Studentskog grada

Beograd, 13. decembar 2017.

Od juče svi stanovnici Studentskog grada, ali i posetioci, mogu da koriste „Strawberry Pametnu klupu“ koju je poklonila UniCredit Banka. Napajan solarnom energijom, ovaj moderni urbani mobilijar pruža uslugu besplatnog bežičnog interneta i punjenja mobilnih uređaja putem ugrađenih kablića, USB ulaza i bežičnih punjača. Pored ovih funkcija, sakuplja i podatke o količini CO2, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju. Bez obzira na to što je zima, Pametna klupa ima sistem čuvanja proizvedene energije, tako da radi i po oblačnom vremenu i tokom noći.

Detaljnije

UniCreditov Međunarodni program prakse

Beograd, 11. decembar 2017.

Šansa za studente iz Srbije da provedu tri meseca u jednoj od vodećih banaka u Evropi.

Detaljnije

14 kompanija se priključilo UniCredit CIE Lounge u okviru ELITE programa

Beograd, 1. decembar 2017.

 • UniCredit CEE Lounge u okviru ELITE-a podstiče razvoj brzorastućih malih i srednjih preduzeća iz Centralne i istočne Evrope
 • ELITE platforma podržava unapređenje biznis modela i umrežavanje
 • 14 kompanija iz 6 zemalja, Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Rusije, a po prvi put iz Srbije i Turske, pridružilo se UniCredit CIE Lounge-a

Detaljnije

Novembar

UniCredit i UniCreditov Evropski radnički savet potpisali Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju balansa između poslovnog i privatnog života

Milano, 29. novembar 2017.

Po prvi put u evropskom bankarskom sektoru, potpisana je zajednička Deklaracija o uspostavljanju balansa između poslovnog i privatnog života, od strane UniCredita i UniCreditov Evropskog radničkog saveta, čime su se obe strane obavezale na unapređenje socijalnog dijaloga u okviru svih zemlja u kojima UniCredit Grupa posluje.

Detaljnije

Bankarstvo čine ljudi!

Beograd, 27. novembar 2017.

Koliko puta do sada ste čuli da kompanije kreiraju svoje proizvode i usluge po meri korisnika? A koliko njih je upravo ono što vam je potrebno? Mi, u UniCredit Banci smo uvideli da, ukoliko želimo da napravimo razliku, moramo da se stavimo u cipele naših klijenata kako bismo razumeli šta je njima važno. Sa ciljem da osvojimo njihova srca, započeli smo inicijativu nazvanu UChange, u prevodu “Vi menjate”.

Detaljnije

Sedam najboljih „Ideja za bolje sutra“ nagrađeno sa 40.000 evra

Beograd, 20. novembar 2017.

Danas su UniCredit fondacija, UniCredit Banka, Fondacija Ana i Vlade Divac i Smart kolektiv predstavili pobednike trećeg izdanja konkursa “Ideja za bolje sutra” koji ima za cilj da doprinese razvoju socijalnog preduzetništva, kao i pronalaženju ideja za proizvode i usluge koji mogu da unaprede imidž Srbije u regionu i inostranstvu. U periodu od 6. juna do 18. jula 2017. godine, prijavljeno je preko 130 ideja. Tokom druge faze, komisija je odabrala 15 finalista koji su predložili najbolje ideje i sa kojima su stručnjaci radili na razvoju biznis plana. Potom je komisija ocenjujući biznis planove, inovativnost ideje i održivost projekta, odabrala pobednike. Sedam najboljih finalista dobija bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra.

Detaljnije

UniCredit Banka počela sa odobravanjem kredita malim i srednjim preduzećima u okviru COSME programa

Beograd, 16. novembar 2017.

Nakon što je u maju 2017. godine potpisala ugovor o garanciji sa Evropskim investicionim fondom (EIF), UniCredit Banka je počela sa odobravanjem investicionih kredita i kredita za obrtna sredstva malim i srednjim preduzećima, u ukupnom iznosu od 100 miliona evra.

Detaljnije

Oktobar

Cela Samsung galaksija u vašim rukama na 12, 24 ili 36 rata bez kamate u UniCredit Banci

Beograd, 26. oktobar 2017.

UniCredit Banka je, u saradnji sa kompanijom Samsung, svim postojećim i budućim klijentima pružila mogućnost da bez kamate kupe uređaje ovog prestižnog brenda. Bilo da je reč o novom Samsung Galaxy Note8, S8 i S8 plus uređajima ili Samsung Gear S3 pametnom satu, kupovinu je moguće obaviti uz pomoć kreditnih kartica na 12 ili 24 rate ili keš kredita na 36 rata bez kamate.

Detaljnije

Ko deli, osvaja!

Beograd, 20. oktobar 2017.

UniCredit Banka je, u saradnji sa kompanijama Mastercard i kompanijom iStyle Apple Premium Reseller, pokrenula nagradni konkurs „Ko deli, osvaja“, u okviru kojeg će svi korisnici Mastercard kartica Unicredit Banke koji kupe jedan Apple proizvod u periodu od 12. oktobra do 12. novembra, biti u mogućnosti da osvoje još jedan uređaj ovog renomiranog brenda.

Detaljnije

Spas Vidarkinski novi član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija

Beograd, 17. oktobar 2017.

Izvršni odbor UniCredit Banke Srbija je 11. oktobra proširen sa još jednim članom, Spasom Vidarkinskim, zaduženim za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva. Spas je preuzeo odgovornosti od Enrika Verdoše koji je uspešno vodio Sektor korporativnog i investicionog bankarstva od 2014. godine, a koji svoju karijeru nastavlja kao predsednik Izvršnog odbora UniCredit Lizinga u Italiji.

Detaljnije

Predodobrenje, brže useljenje

Beograd, 2. oktobar 2017.

Osluškujući potrebe klijenata, UniCredit Banka je u svoju ponudu stambenih kredita uvela proces predodobrenja kako bi na taj način pomogla svim zainteresovanim građanima da lakše i brže dođu do svog stambenog prostora.

Detaljnije

Septembar

UniCredit Banka Srbija najbolja banka za upravljanje gotovinom

Milano, Beograd, 18.septembar 2017.

UniCredit Banka Srbija je prema istraživanju renomiranog finansijskog magazina Juromani (Euromoney) proglašena za najbolju banku za upravljanje gotovinom u našoj zemlji. Pored toga, UniCredit je u još 10 zemalja osvojio tu titulu i to u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Slovačkoj i Turskoj, pokazavši na ovaj način svoju dominaciju i lidersku poziciju u Evropi.

Detaljnije

EBRD i UniCredit Banka pružaju podršku ženskom preduzetništvu kroz obuke i razmenu iskustva iz različitih oblasti

Beograd, 13. septembar 2017.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Banka Srbija organizovale su u Beogradu prvi u nizu seminara koji čine sastavni deo programa Žene u biznisu, usmerenog ka osnaživanju malih i srednjih preduzeća kojima upravljaju žene.

Detaljnije

Proglašeni pobednici prvog UniCredit Hakatona

Beograd, Ljubljana 8. septembar 2017.

Pobednički timovi su osvojili novčane nagrade i priliku da predstave svoje projekte najvišem menadžmentu UniCredit Grupe u okviru Divizije za poslovanje u Centralnoj i istočnoj Evropi, ali i mogućnost da učestvuju u implementaciji rešenja.

Detaljnije

9,8 miliona evra za izgradnju vetroparka Malibunar

Beograd, 7. septembar 2017.

UniCredit Banka Srbija i Electrawinds Mali WF d.o.o, domaća kompanija u stopostotnom vlasništvu belgijske kompanije Elicio NV, potpisali su ugovor o dugoročnom finansiranju u ukupnom iznosu od 9,8 miliona evra za razvoj, izgradnju i poslovanje vetroparka Malibunar.

Detaljnije

Avgust

UniCredit Banka odobrava kreditne proizvode već nakon prve plate

Beograd, 7. avgust 2017.

Sa željom da podrži mlade i pomogne im da što lakše zakorače u novo životno razdoblje, UniCredit Banka je kreirala ponudu ‘Prvi posao’ koja omogućava svima onima koji tek započinju svoju poslovnu karijeru, da im već nakon prve plate bude odobreno dozvoljeno prekoračenje po računu i/ili Mastercard Flexia kreditna kartica.

Detaljnije

Od preko 130 prijava pristiglih za konkurs ‘Ideja za bolje sutra’, izabrano 15 najboljih

Beograd, 4. avgust 2017.

Iz godine u godinu sve veći broj zainteresovanih socijalnih preduzeća

Detaljnije

Jul

Pokrenut prvi UniCredit Hakaton

Beograd, 31. jul 2017.

UniCredit je, u saradnji sa kompanijom ABC Accelerator, pokrenuo prvi UniCredit Hakaton u CIE, globalno takmičenje koje će se održati u Ljubljani 2. i 3. septembra 2017. godine.

Detaljnije

UniCredit Banka četvrtu godinu zaredom najbolja pod-kastodi banka u Srbiji

Beograd, 14. jul 2017.

Na osnovu ankete koju je sproveo magazin Global Fajnans (Global Finance) UniCredit Banka je četvrtu godinu zaredom proglašena za Najbolju pod-kastodi banku u Srbiji. Pored Srbije, UniCredit je ovo prestižno priznanje deveti put zaredom dobio i za pružanje pod-kastodi usluga u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE), kao i u Austriji, Bugarskoj, Češkoj i Sloveniji. Takođe, Global Fajnans je prvi put proglasio UniCredit i za Najbolju banku za hartije od vrednosti u regionu CIE.

Detaljnije

Euromoney magazin proglasio Žana Pjera Mustijera za Bankara godine

Milano, 7. jul 2017.

Na gala večeri, održanoj sinoć u Londonu vodeći svetski finansijski magazin, Euromoney (Juromani), dodelio je UniCreditu prestižne Nagrade za izvrsnost u nekoliko kategorija. UniCredit je osvojio ukupno pet nagrada među kojima su za “Najbolju banku u Italiji”, “Najbolju banku u Hrvatskoj”, “Najbolju banku za upravljanje imovinom u Centralnoj i istočnoj Evropi” i “Najbolju banku za transakcione usluge u Centralnoj i istočnoj Evropi”. Pored toga, Žan Pjer Mustijer, predsednik Izvršnog odbora, imenovan je za “Bankara godine 2017”.

Detaljnije

Rok za slanje prijava za konkurs Ideja za bolje sutra produžen do 17. jula

Beograd, 6. jul 2017. godine

Zbog velikog interesovanja, organizatori konkursa „Ideja za bolje sutra“ su doneli odluku da produže rok za dostavljanje prijava do ponedeljka, 17. jula do 12 časova.

Detaljnije

Jun

Osvežite svoje leto novim Viber stikerima UniCredit Banke!

Beograd, 29. jun 2017.

Ukoliko je i vaše “omiljeno zanimanje turista”, onda je “sve spremno” za “srećan put”, “mirno more”, da budete “van dometa” i da se lepo “pržite” na suncu. Novi Viber stikeri UniCredit Banke osvežiće vas tokom vrelih letnjih dana i učiniti zanimljivijom svakodnevnu komunikaciju sa porodicom i prijateljima.

Detaljnije

Digitalna transformacija UniCredit Banke – napredne funkcionalnosti m banking aplikacije i besplatan Wi-Fi u svim ekspoziturama širom Srbije

Beograd, 28. jun 2017.

Kako bi išla u korak sa zahtevima svojih klijenata i na adekvatan način obezbedila ispunjenje njihovih potreba, UniCredit Bank Srbija se, između ostalog, fokusirala i na digitalnu transformaciju svog poslovanja kroz unapređenje m banking aplikacije i uvođenje besplatne Wi-Fi mreže u svim ekspoziturama.

Detaljnije

Prvi korak ka uspešnoj karijeri – letnja praksa u UniCredit Banci

Beograd, 13. jun 2017.

U skladu sa svojom strategijom koja podrazumeva ulaganje u mlade i njihov profesionalni razvoj, UniCredit Banka i ove godine organizuje letnju praksu za studente završnih godina i studente master programa, sa ciljem da motiviše ambiciozne i dinamične mlade ljude da steknu prva praktična iskustva u oblasti bankarstva.

Detaljnije

UniCredit Banka i EBRD podržavaju Žene u biznisu sa 5 miliona evra

Beograd, 9. jun 2017.

Dugogodišnji partneri, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Banka Srbija, predstavili su program Žene u biznisu na konferenciji za medije na kojoj je prisustvovala i posebna savetnica potpredsednice Vlade za rodnu ravnopravnost, prof. Branka Drašković i domaćini iz dve pomenute institucije.

Detaljnije

Pokrenuta treća „Ideja za bolje sutra“!

Beograd, 6. jun 2017. godine

Obezbeđeno 40.000 evra za razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji

Detaljnije

Maj

Broj korisnika debitnih kartica raste, a Mastercard debitna kartica UniCredit Banka obezbeđuje dodatne pogodnosti

Beograd, 31. maj 2017.

Domaće tržište sve više prepoznaje prednosti korišćenja platnih kartica, bilo prilikom kupovine putem interneta ili „standardne“ kupovine u prodavnicama. Najpopularnije su debitne kartice, što potvrđuje i MasterIndex Srbija istraživanje kompanije Mastercard koje je pokazalo da je prošle godine zabeležen rast broja korisnika ovih kartica od preko 15% u poređenju sa 2015. godinom. Debitnim karticama se najčešće plaćaju hrana (69%) i odeća (37%), dok se uz pomoć kreditnih kartica najčešće kupuju nameštaj i kućni aparata (48%).

Detaljnije

Dinarski keš kredit UniCredit Banke do 3 miliona dinara i to po znatno povoljnijoj kamatnoj stopi

Beograd, 23. maj 2017.

U poslednjih nekoliko godina svedoci smo kontinuiranog rasta broja odobrenih dinarskih gotovinskih kredita o čemu svedoči podatak da je u 2016. kompletno bankarsko tržište u Srbiji poraslo za 16,7% u poređenju sa prethodnom godinom. Ovakvi rezultati su svakako posledica smanjenja referentne kamatne stope, ali i činjenice da su banke, u skladu sa zahtevima klijentima, uspele da ponude proizvode koji u potpunosti odgovaraju njihovim potrebama. Tu se pre svega misli na veći maksimalni iznos i duži period otplate, ali i jednostavniji proces podnošenja zahteva i brzinu odobrenja kredita. Stoga je UniCredit Banka, vodeći se potrebama svojih klijenata, i ovoga puta otišla korak dalje ne samo tako što je značajno povećala maksimalni iznos kredita na 3 miliona dinara i obezbedila period otplate do 10 godina, već i dodatno smanjivši kamatnu stopu.

Detaljnije

Studija UniCredita o bankarskom sektoru za Centralnu i istočnu Evropu (CIE) za 2017. godinu: „Region CIE pravo mesto“

Beograd, Nikozija 21. maj 2017.

Ekonomsko okruženje u regionu Centralne i istočene Evrope (CIE) će sveukupno ostati pozitivno. Očekuje se da će, prvi put od krize 2008/2009, u 2017. godini sve zemlje u regionu ostvariti rast BDP-a, dok će većina čak ostvariti rast od 3% ili više.

Detaljnije

UniCredit Banka obezbeđuje 20 miliona evra za finansiranje obnovljivih izvora energije zahvaljujući kreditu GGF-a

Beograd, Luksemburg 16. maj 2017.

Fond Green for Growth (GGF) i UniCredit Banka Srbija potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od 20 miliona evra namenjenom za finansiranje projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije. Ovaj ugovor predstavlja početak saradnje dve vodeće institucije koji, pored finansiranja, podrazumeva i tehničku pomoć GGF Fonda u delu tehničke verifikacije i praćenja projekata.

Detaljnije

260 miliona evra kredita za preko 6.000 malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Beograd, 11. maj 2017.

Ugovor potpisan sa UniCredit Bank Srbija ad će pružiti podršku novom kreditiranju malih i srednjih preduzeća širom zemlje u ukupnom iznosu od 100 miliona evra, dok će, kao rezultat COSME garancije, biti znatno smanjeni zahtevi za kolateralom. EIF će obezbediti direktnu garanciju UniCredit Banci, omogućivši joj da na taj način u naredne tri godine podrži više od 2.400 malih i srednjih preduzeća u Srbiji po povoljnim uslovima i sa dužim periodom otplate. Pored standardnih kredita za obrtna sredstva, COSME program će obezbediti klijentima UniCredit Banke mogućnost da podnesu zahtev i za investicione kredite, sa svim prednostima koje ovaj program obezbeđuje.

Detaljnije

April

Sandra Vojnović i Nikola Vuletić novi članovi Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija

Beograd, 11. april 2017.

U prvom kvartalu 2017. godine Izvršni odbor UniCredit Banke Srbija je proširen sa dva nova člana, Sandrom Vojnović, odgovornom za Sektor strategije i finansija, i Nikolom Vuletićem, odgovornim za Sektora poslovanja sa stanovnišvom.

Detaljnije

Ostalo još nekoliko dana za prijave za Beogradsku konferenciju za mlade ekonomiste

Beograd, 6. april 2017.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Fondacijom UniCredit i univerziteti i UniCredit Bankom, sedmu godinu zaredom organizuje dvodnevnu međunarodnu “Konferenciju za mlade ekonomiste“, sa ciljem da omogući studentima doktorskih studija i onima koju su nedavno doktorirali, da predstave svoja istraživanja i dobiju detaljne povratne informacije o svom radu od strane istaknutih međunarodnih naučnika.

Detaljnije

Mart

UniCreditov Međunarodni program prakse Šansa za studente iz Srbije da provedu tri meseca u jednoj od vodećih banaka u Evropi

Beograd, 10. mart 2017.

Fondacija UniCredit i univerziteti je četvrtu godinu zaredom otvorila konkurs za Međunarodni program prakse, u okviru kojeg će 25 studenata iz Evrope, uključujući i studente iz Srbije, imati priliku da provede tri meseca na praksi u bankama članicama UniCredit Grupe u Austriji, Bosni i Hercegovini, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji i Srbiji.

Detaljnije

Trgovci sve više svoje proizvode nude putem interneta

Beograd, 2. mart 2017.

U skladu sa svetskim trendovima i razvojem finansijskog tržišta, trgovina putem interneta sve je zastupljenija i u Srbiji o čemu svedoči podatak o kontinuiranom rastu broja i ukupne vrednosti transakcija izvršenih putem interneta u poslednje tri godine. U skladu sa tim, a sa ciljem da podrži razvoj ovog segmenta i doprinese daljem rastu popularno nazvane „e-trgovine“, UniCredit Banka je, u saradnji sa AllSecure doo, unapredila svoju ponudu omogućivši trgovcima da bez troškova postavke i mesečne naknade otvore svoje internet prodavnice.

Detaljnije

Februar

UniCredit po treći put otvora konkurs za Program letnje škole za studente

Beograd, 27. februar 2017.

Fondacija UniCredit i univerziteti je treću godinu zaredom otvorila konkurs za Program letnje škole, u okviru kojeg dodeljuje sedam stipendija za pohađanje Londonske škole ekonomije (London School of Economics) i Škole ekonomije u Barseloni (Barcelona GSE) u trajanju do 3 nedelje, u periodu od juna do avgusta 2017. godine.

Detaljnije

UniCredit Banka obeležila svečano otvaranje ekspoziture u Zrenjaninu donacijom računara

Zrenjanin, 7. februar 2017.

UniCredit Banka u Zrenjaninu je početkom februara otvorila vrata svoje renovirane ekspoziture u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 1. Dizajn novog poslovnog prostora banke je u potpunosti usklađen sa najnovijim trendovima, a način pružanja usluga prilagođen potrebama klijenata. Svečano otvaranje, koje je upriličeno 7. februara u novim prostorijama, je obeleženo donacijom 20 računara Opštoj bolnici u Zrenjaninu.

Detaljnije

Iskažite šta je za vas zaljubljenost i osvojite idealan poklon za Dan zaljubljenih – Visa PrePaid poklon karticu

Beograd, 8. februar 2017.

U susret prazniku koji slavi ljubav, UniCredit Banka je predstavila novi dizajn VISA PrePaid poklon kartice osmišljen kako bi stimulisao sve one koji su zaljubljeni da na najkreativniji način iskažu svoje emocije.

Detaljnije

EFSE i UniCredit Bank Srbija proširuju svoje partnerstvo

Luksemburg i Beograd, 6. februar 2017.

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i UniCredit Bank Srbija potpisali su ugovor o kreditnoj liniji u ukupnom iznosu od 20 miliona evra namenjenoj finansiranju stambenih kredita u Srbiji.

Detaljnije

Januar

#InvestEU: EIF i UniCredit potpisali sporazum za obezbeđivanje 160 miliona evra malim i srednjim preduzećima

Beč, 19. januar 2017.

Ovaj sporazum omogućava UniCreditu da, preko svojih banaka, ponudi dodatno finansiranje u iznosu od 160 miliona evra inovativnim kompanijama u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Srbiji.

Detaljnije

Euromoney proglasio UniCredit za Najbolju evropsku banku u oblasti finansiranja trgovine

Beč, 17. januar 2017.

Na osnovu istraživanja koje je sproveo Euromoney za 2017. godinu, UniCredit je imenovan za “Najboljeg pružaoca usluga finansiranja trgovine”, kako u Centralnoj i istočnoj, tako i u Zapadnoj Evropi. Pored toga, proglašenjem za "Najboljeg domaćeg pružaoca usluga finansiranja trgovine“ UniCredit je nadmašio konkurente u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji i Turskoj.

Detaljnije

 

Decembar

EBRD obezbedila sredstva za finansiranje žena u biznisu u Srbiji preko UniCredit Banke

Beograd, 28. decembar 2016.

Sredstva u iznosu do 5 miliona evra biće odobravana za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji kojima upravljaju žene preduzetnice.

Detaljnije

UniCredit Banka Srbija – Nacionalni šampion u kategoriji održivog poslovanja

Beograd, 15. decembar 2016.

Na svečanoj dodeli priznanja European Business Awards održanoj u Zagrebu, među najboljim kompanijama iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, UniCredit Banka je dobila nagradu za Nacionalnog šampiona u kategoriji održivog poslovanja.

Detaljnije

UniCredit Banka Srbija izabrana za „Banku godine“

Beograd, 8. decembar 2016.

UniCredit Banka je ove godine izabrana za “Banku godine u Srbiji“ od strane renomiranog britanskog finansijskog magazina “The Banker“. Uprkos još uvek nestabilnom i turbulentnom lokalnom ekonomskom okruženju, godina za nama predstavlja jednu od najuspešnijih godina za UniCredit Banku od početka poslovanja u Srbiji. Nagrada za najbolju banku u Srbiji je dodeljena UniCredit Banci sinoć na svečanoj ceremoniji u Londonu.

Detaljnije

UniCredit Banka vas vodi na utakmicu osmine finala UEFA Champions League

Beograd, 6.decembar 2016.

Da li ste spremni da testirate svoje fudbalsko znanje? Ukoliko prihvatite izazov, možete uživo da gledate majstore na delu!

Detaljnije

Novembar

Evropska komisija uvrstila “RAISE”, zajednički projekat Fondacije Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacije i UniCredit Banke među 20 najboljih projekata u Evropi

Beograd, 3. novembar 2016.

U sklopu istraživanja i evaluacije različitih projekata i modela na temu migrantskog preduzetništva, Evropska komisija je uvrstila Projekat ruralne i poljoprivredne integracije u podržavajućoj okolini (RAISE), koji su zajedno sproveli Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka, među 20 najboljih projekata u Evropi u domenu promocije i podrške preduzetništvu i integraciji izbeglih i interno raseljenih lica. Ovo je ujedno i jedini projekat iz Jugoistočne Evrope koji se, u konkurenciji od preko 200 projekata, izdvojio kao primer dobre prakse.

Detaljnije

Oktobar

Dinarski kredit UniCredit Banke za kupovinu novih i polovnih automobila u AutoČačku

Beograd, 18. oktobar 2016.

UniCredit Banka je potpisala ugovor o saradnji sa jednim od vodećih prodavaca automobila na teritoriji Srbije – AutoČačkom i na taj način obezbedila dinarski kredit za kupovinu novih i polovnih automobila. Ovaj dinarski kredit je još jedan proizvod UniCredit Banke koji ima za cilj da pruži podršku procesu dinarizacije, odnosno vraćanju poverenja u domaću valutu.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit do sutra u Beogradu

Beograd, 1. oktobar 2016.

Trofej UEFA Champions League započeo je 13. septembra svoje osmo proputovanje kroz Evropu, a obići će 5 zemalja i 16 gradova. Veličanstveni pehar je već posetio Niš, Suboticu i Novi Sad, a ovog vikenda je izložen u Beogradu.

Detaljnije

Septembar

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit u Beogradu 1. i 2. oktobra

Beograd, 30. septembar 2016.

Danas su Siniša Mali, gradonačelnik Grada Beograda, Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, Markos Evengelista da Moraeš - Kafu, ambasador UEFA-e, Stevan Dika Stojanović, UniCreditov ambasador, Mustafa Hasanagić bivši fudbaler i Lars Elenson, zvanični predstavnik UEFA-e, na konferenciji za medije najavili dolazak originalnog trofeja najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja u Beograd.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit od juče u Novom Sadu

Novi Sad, 29. septembar 2016.

Danas su Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija i Stevan Dika Stojanović, UniCreditov ambasador, na svečanoj ceremoniji otkrivanjem trofeja najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja označili drugi dan Ture trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit u ovom gradu. Uz zvuke himne ovog prestižnog fudbalskog takmičenja, kamion u kojem je izložen originalni trofej smestio se na Trg slobode gde će biti parkiran danas do 21 čas.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit u Novom Sadu od 28. septembra

Novi Sad, 27. septembar 2016.

Trofej UEFA Champions League započeo je 13. septembra svoje osmo proputovanje kroz Evropu, tokom kojeg će obići 5 zemalja i 16 gradova. Jedna od stanica ovogodišnje Ture trofeja je i Srbija gde trofej boravi do 2. oktobra. Trofej je već posetio Niš i Suboticu, da bi se uputio ka Novom Sadu, nakon čega dolazi u Beograd, koji je poslednja stanica u Srbiji.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit od juče u Subotici

Subotica, 25. septembar 2016.

Danas su Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, Enriko Verdoša, član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija i Vladimir Jugović, UniCreditov ambasador, na svečanoj ceremoniji otkrivanjem trofeja najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja označili drugi dan Ture trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit u ovom gradu. Uz zvuke himne ovog prestižnog fudbalskog takmičenja, kamion u kojem je izložen originalni trofej smestio se na Trg Slobode gde će biti parkiran danas do 21 časa.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit u Subotici 24. i 25. septembra

Subotica, 23. septembar 2016.

Trofej UEFA Champions League započeo je 13. septembra svoje osmo proputovanje kroz Evropu, a obići će 5 zemalja i 16 gradova. Jedna od stanica ovogodišnje Ture trofeja je i Srbija gde trofej boravi 11 dana, u periodu od 22. septembra do 2. oktobra. Veličanstveni pehar je danas u Nišu, a zatim će se uputiti ka Subotici. Nakon toga slede Novi Sad i Beograd.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit od juče u Nišu

Niš, 23. septembar 2016.

Danas su Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija i Vladimir Jugović, UniCreditov ambasador, na svečanoj ceremoniji otkrivanjem trofeja najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja, označili drugi dan Ture trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit u Nišu. Uz zvuke himne ovog prestižnog fudbalskog takmičenja, kamion u kojem je izložen originalni trofej smestio se na Trg kralja Milana gde će biti parkiran danas do 20 časova.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit u Nišu od 22. septembra

Niš, 21. septembar 2016.

Trofej UEFA Lige šampiona započeo je 13. septembra svoje osmo proputovanje kroz Evropu, a obići će 5 zemalja i 16 gradova. Jedna od stanica ovogodišnje Ture trofeja će biti Srbija gde će trofej provesti 11 dana, u periodu od 22. septembra do 2. oktobra, a posetiće Niš, Suboticu, Novi Sad i Beograd.

Detaljnije

Legendarni trofej UEFA Champions League stiže u Srbiju

Beograd, 20. septembar 2016.

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit je osmi put zaredom krenula na svoje krstarenje Evropom. U periodu od 13. septembra do 30. oktobra, trofej prolazi kroz 16 gradova u 5 zemalja - Rumuniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku. U godini u kojoj UniCredit proslavlja petnaestogodišnjicu poslovanja u Srbiji, legendarni trofej će boraviti u našoj zemlji u periodu od 22. septembra do 2. oktobra. Takođe, ovo je i godina u kojoj se obeležavaju još dva važna jubileja – 25 godina od kada je FK Crvena zvezda osvojila Kup šampiona i 50 godina od finala u kojem je igrao FK Partizan.

Detaljnije

Proslavite 15 godina poslovanja UniCredit Banke u Srbiji uz nižu kamatu za stambene kredite u prvih 15 meseci

Beograd, 13. septembar 2016.

Svesni važnosti koje rešavanje stambenog pitanja ima u životu svakog čoveka, UniCredit Banka je, u sklopu obeležavanja 15 godina poslovanja u Srbiji, ponudila specijalne uslove za sve klijente koji se opredele da obezbede dom pomoću stambenog kredita ove banke. Posebni uslovi će važiti do kraja oktobra 2016. godine, do kada klijenti i mogu da podnesu zahtev za stambeni kredit indeksiran u evrima, s tim da kredit treba da bude realizovan najkasnije do kraja januara 2017.

Detaljnije

Uštedite plaćanjem računa na bankomatima UniCredit Banke

Beograd, 7. septembar 2016.

Prema podacima iz istraživanja “Financial Assess Survey” koje je sproveo Međunarodni monetarni fond*, u 2015. godini broj bankomata na milion stanovnika u Hrvatskoj je premašio brojku od 1220, u Bugarskoj 1160, u Rumuniji 680, u Makedoniji 600, dok u Srbiji taj broj premašuje 450. Imajući u vidu sve navedno, nameće se zaključak da postoji izuzetan potencijal za rast tržišta bankomata u našoj zemlji.

Detaljnije

Jul

Uštedite do 4% prilikom plaćanja smeštaja na Booking.com uz pomoć Mastercard kreditnih kartica UniCredit Banke

Beograd, 26. jul 2016.

UniCredit Banka Srbija je, u saradnji sa vodećim svetskim sajtom za pronalaženje idealnog smeštaja, www.booking.com, pripremila posebnu inicijativu za sve ”putoholičare”. Naime, svi oni koji posete Booking.com putem sajta UniCredit Banke Srbija (www.unicreditbank.rs), izaberu i plate smeštaj na jednoj od svojih omiljenih destinacija pomoću Flexia ili bilo koje druge Mastercard kreditne kartice UniCredit Banke, dobijaju povraćaj novca do 4% od ukupnog iznosa transakcije.

Detaljnije

Čila Ihas imenovana za predsednicu Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d.

Beograd, 20. jul 2016.

Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Čila Ihas je 19. jula imenovana na poziciju predsednice Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d. Na ovoj funkciji nasledila je Klaudija Ćezarija koji je banku predvodio od maja 2012, a koji je svoju karijeru nastavio u Hrvatskoj kao zamenik predsednika Izvršnog odbora Zagrebačke banke, članice UniCredit Grupe.

Detaljnije

Super transfer UniCredit Banke – Okupi ekipu i zaradi čak do 20.000 dinara

Beograd, 18. jul 2016.

Uzimajući u obzir veliko interesovanje klijenata za akciju Super transfer - Okupi ekipu, UniCredit Banka je odlučila da produži inicijativu, koju sprovodi već treću godinu zaredom, do kraja 2016. godine, ali i da poveća maksimalan iznos nagrade za sve učesnike akcije, sa 10.000 na 20.000 dinara.

Detaljnije

 

UniCredit Banka započela saradnju sa Ria-om kako bi obezbedila brz, siguran i povoljan transfer novca

Beograd, 5. jul 2016.

Uzimajući u obzir kontinuirani rast potrebe za sigurnim, brzim i povoljnim prijemom novca iz udaljenih krajeva sveta, UniCredit Banka je potpisala ugovor sa kompanijom Ria, trećom najvećom kompanijom za transfer novca na globalnom nivou, kako bi ovu uslugu obezbedila u svojim ekspoziturama širom Srbije.

Detaljnije

Žan Pjer Mustjer imenovan za predsednika Izvršnog odbora UniCredit Grupe

Beograd, 1. jul 2016.

Bord direktora UniCredit Grupe je na jučerašnjem sastanku jednoglasno izabrao Žan Pjera Mustjera za predsednika Izvršnog odbora. Mustjer će 12. jula funkciju preuzeti od Federika Giconija.

Detaljnije

Jun

Na Konferenciji za mlade ekonomiste nagrađena dva istraživačka rada

Beograd, 17. jun 2016.

U okviru ovogodišnje međunarodne “Konferencije za mlade ekonomiste”, koju je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, 11. i 12. juna, nagrađena su dva istraživačka rada iz oblasti ekonomije i finansija. Naime, za razliku od prethodnih godina, Programski odbor je odlučio da nagradi dva autora, Rigisu Megalokonomou i Nikolu Vasiljevića, sa iznosom od po 1.000 evra, koje je obezbedila Fondacija UniCredit i univerziteti.

Detaljnije

Konferencija za mlade ekonomiste i ove godine okuplja najbolje svetske istraživače

Beograd, 09. jun 2016.

Šestu godinu zaredom, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Fondacijom UniCredit i univerziteti, organizuje dvodnevnu međunarodnu “Konferenciju za mlade ekonomiste“, koja će se održati 11. i 12. juna u Beogradu. Cilj konferencije je da mladim istraživačima iz oblasti ekonomije i finansija, iz celog sveta, obezbedi podršku za njihov dalji profesionalni razvoj.

Detaljnije

Počnite da planirate vašu budućnost danas - letnja praksa u UniCredit Banci

Beograd, 03. jun 2016.

U skladu sa strategijom koja podrazumeva ulaganje u mlade i njihov profesionalni razvoj, UniCredit Banka i ove godine organizuje letnju praksu za studente završnih godina i studente master programa, a sa ciljem da motiviše ambiciozne i dinamične mlade ljude da steknu prva praktična iskustva u oblasti bankarstva.

Detaljnije

UniCredit Banka se priključila Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme

Beograd, 1. jun 2016.

U skladu sa poslovnom strategijom UniCredita koja podrazumeva pružanje podrške razvoju domaće privrede, UniCredit Banka se i ove godine uključila u Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom privrede Republike Srbije i Razvojnom agencijom Srbije. U okviru pomenutog Programa, UniCredit Banka je za preduzetnike i zadruge, mala i mikro preduzeća obezbedila izuzetno povoljne uslove finansiranja u dinarima i evrima.

Detaljnije

Maj

UniCredit započinje poslovanje u Španiji

Madrid, 31. maj 2016.

UniCredit je u ponedeljak, 23. maja najavio otvaranje svog predstavništva u Španiji. Otvaranjem ovog predstavništva, vodeća bankarska grupacija će dodatno osnažiti svoje prisustvo u Evropi, gde je drugi najveći kreditor korporativnog sektora.

Detaljnije

UniCredit Banka učestvuje u Programu dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica Vojske Srbije

Beograd, 27. maj 2016.

Potpisivanjem Ugovora sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije, UniCredit Banka se uključila u Program dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih lica Vojske Srbije u 2016. godini. Program obuhvata subvencionisane stambene kredite, koji se odobravaju u maksimalnom iznosu od 100.000 evra i sa periodom otplate do 30 godina, uz ispunjenje svih ostalih propisanih uslova od strane Ministarstva odbrane Republike Srbije. Iznos učešća klijenta zavisi od učešća Republike Srbije, koje se kreće od 14% do 25%, a zajedno moraju da iznose najmanje 20%. Tako na primer, ukoliko Republika Srbija učestvuje sa 14%, minimalno učešće klijenta iznosi 6%. Nominalna kamatna stopa za iznos finansiranja koji obezbeđuje Republika Srbija iznosi 0,1% na godišnjem nivou.

Detaljnije

Bankarstvo u Centralnoj i istočnoj Evropi – podrška održivom rastu i inovacijama

Kreditiranje privrede ostaje u fokusu banaka u Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE1), a očekuje se da oporavak napreduje skromno. Ovo je jedan od zaključaka studije pod nazivom "Bankarstvo u CIE - podrška održivom razvoju i inovacijama", objavljene od strane UniCreditovog Odeljenja za stratešku analizu CIE. Iako je proteklih godina kreditiranje korporativnog sektora u većini zemalja Centralne Evrope i Jugoistočne Evrope (CEJIE2) bilo oslabljeno, uglavnom zbog manjih investicija i delimično zbog povećane privredne štednje, rast kredita odobrenih privredi je ubrzan u nekim zemljama u 2015. godini.

Detaljnije

UniCredit Banka povećala iznos i produžila period otplate za Dinarski keš kredit

Beograd, 11. maj 2016.

Iako svi pokušavaju da se pridržavaju stare poslovice „Čist račun, duga ljubav“, česte su situacije gde je i najmanja pozajmica uticala na odnos u familiji ili među prijateljima. Stoga je UniCredit Banka predstavila novu kampanju u kojoj glavni protagonista u potrazi za dodatnim novcem, razapet između ponude tetke i prijatelja, bira najpovoljnije rešenje – Dinarski keš kredit.

Detaljnije

April

Ostalo još samo par dana za prijavu za UWIN Nagradu

Beograd, 26. april 2016. godine

Rok za prijavu u okviru šestog izdanja konkursa za UWIN Nagradu za najbolji rad na temu Rodne ekonomije (Gender Economics) namenjenog mladim ekonomistima i istraživačima, ističe 30. aprila 2016. I ove godine, Fondacija UniCredit i univerziteti će nagraditi autore dva najbolja rada sa iznosom od po 5.000 evra, a ujedno će i objaviti njihove radove u svojoj posebnoj ediciji.

Detaljnije

Kvartalni izveštaj za region Centralne i istočne Evrope (CIE) za drugi kvartal 2016. godine
 • Zemlje CIE bi trebalo da ostvare iste rezultate kao 2015, kada je rast bruto društvenog proizvoda (BDP) bio najbrži još od početka globalne finansijske krize
 • Rast se učvršćuje u Srbiji, Turskoj i Hrvatskoj, dok recesija u Rusiji i Ukrajini popušta

Uprskos nedavnim turbulencijama na globalnim finansijskim tržištima, region Centralne i istočne Evropa (CIE) je snažno ušao u 2016. godinu, sa ekonomskim aktivnostima koje su počele da se ubrzavaju i otpornim finansijskim tržištima. Sa očekivanim stabilnim rastom u evrozoni, Evropskom centralnom bankom (ECB) koja ulazi u drugi krug primene monetarne politike Kvantitativnog popuštanja i Federalnim rezervama koje se zalažu za održavanje niskih kamatnih stopa, a sve sa ciljem stimulisanja ekonomskih aktivnosti, rast ove godine bi trebalo da obuhvati sve zemlje CIE i da nastavi u sličnom ritmu i u 2017.

Detaljnije

Fondacija UniCredit i univerziteti usvojila program aktivnosti za 2016. godinu

Fondacija UniCredit i univerziteti je objavila svoj plan za 2016. godinu koji ima za cilj da pruži kontinuiranu podršku talentovanim studentima i istraživačima u oblastima ekonomije i finansija, a koji je usvojio Odbor direktora.
Za 2016, Odbor je usvojio plan aktivnosti koji podrazumeva iznos od 1,4 miliona evra za različite značajne inicijative, a prva počinje već u junu.

Detaljnije

Mart

2015. jedna od najuspešnijih poslovnih godina za UniCredit Banku Srbija

Beograd, 22. mart 2016.

UniCredit Banka je i u 2015. godini nastavila da ostvaruje odlične poslovne rezultate, zabeleživši jednu odnajuspešnijih poslovnih godina od kada je započela svoje poslovanje u Srbiji. Zahvaljujući unapređenimprocesima, proizvodima i uslugama usklađenim sa zahtevima klijenata i tržišta, banka je i ove godinepotvrdila snagu i efikasnost svog poslovnog modela. Potvrđena je pozicija broj tri na tržištu kada je u pitanjuukupna aktiva, a prvi put je i zabeleženo dvocifreno tržišno učešće, iznad 10%. Istovremeno, liderska pozicijabanke kada su u pitanju efikasnost i produktivnost je dodatno ojačana što je dovelo do rasta tržišnog učešćakada su u pitanju i svi drugi relevantni parametri.

Detaljnije

UniCredit podržava inicijativu “Sat za našu planetu 2016” u 13 zemalja

Beograd, 18 mart 2016.

UniCredit će 19. marta ugasiti svetla u 81 objektu u 13 različitih zemalja u Evropi sa ciljem da pruži podršku inicijativi “Sat za našu planetu”. Na taj način, UniCredit devetu godinu zaredom učestvuje u globalnoj inicijativi Svetskog fonda za zaštitu divljih životinja koji teži da podigne svest o klimatskim promenama koje predstavljaju ozbiljnu pretnju za našu planetu.

Detaljnije

Naši mali proizvođači osvajaju Evropu

Beograd, 10. mart 2016.

Zahvaljujući drugom izdanju konkursa „Ideja za bolje sutra“, koji su organizovale UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac i UniCredit Banka, uz podršku Smart kolektiva i Turističke organizacije Srbije, preduzeće Daj daj, koje se bavi proizvodnjom pelena od bambusovog vlakna, je uspelo da unapredi svoje poslovanje i načini prve korake kada je u pitanju plasman ovog proizvoda na inostranom tržištu.

Detaljnije

UniCredit Bank Srbija od danas zvanično „cvrkuće“ (tvituje)

Beograd, 4. mart 2016.

Prateći trendove savremenog poslovanja i življenja, odnosno već uvreženo mišljenje, da „ako nije online, nije se ni desilo“, UniCredit Banka Srbija nastavlja sa svojom digitalnom transformacijom. Njena digitalna porodica je od danas bogatija za još jednog člana. Naime, pored zvaničnih profila na Facebook-u, Instagram-u, YouTube-u, Google+ i Linkedin-u, banka je danas pokrenula i svoju zvaničnu stranicu na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža, kako u našoj zemlji, tako i u svetu, Twitter-u.

Detaljnije

Februar

„Provlačite“ MasterCard kreditnu karticu UniCredit Banke i osvojite 5.000 dinara

Beograd, 29. februar 2016.

U sklopu proslave petnaestogodišnjice poslovanja na srpskom tržištu UniCredit Banka je, u saradnji sa kompanijom MasterCard, danas započela kampanju namenjenu svim klijentima, korisnicima MasterCard kreditnih kartica. Za prvih 150 klijenata, koji u periodu od 29. februara do kraja maja 2016. godine, obave najmanje 15 transakcija MasterCard kreditnim karticama na POS terminalima, UniCredit Banka je obezbedila poklon kartice u iznosu od 5.000 dinara.

Detaljnije

“buddybank” – banka koja je uvek uz vas

Milano, 26. februar 2016.

UniCredit je najavio pokretanje ”buddybank”-e u Italiji, nove molekularne banke namenjene isključivo korisnicima pametnih telefona. Srž njenog poslovanja u potpunosti se ogleda u imenu: da bude “drugar” koji je uvek uz klijenta, spreman da pomogne i posavetuje. Ponudu “buddybank”-e će činiti tri tradicionalna finansijska proizvoda: tekući račun, kreditne/debitne kartice i krediti za fizička lica. Pored toga, klijenti će na raspolaganju imati i “konsijerž“ podršku dostupnu 24 sata, 7 dana u nedelji putem internet četa i telefona. Naime, zahvaljujući ovoj funkcionalnosti “buddybank” će klijentima pružati podršku prilikom rezervacije restorana, taksija ili planiranja putovanja.

Detaljnije

UniCredit otvorio drugi konkurs za Program letnje škole za studente

Beograd, 23.02.2016.

Fondacija UniCredit i univerziteti otvorila je konkurs za drugo izdanje Programa letnje škole, u okviru kojeg dodeljuje osam stipendija za pohađanje Londonske škole ekonomije (London School of Economics) ili Škole ekonomije u Barseloni (Barcelona GSE) u maksimalnom trajanju od 3 nedelje, u periodu od juna do avgusta 2016. godine.

Detaljnije

UniCredit nagrađuje mlade ekonomiste i istraživače

Beograd, 04.02.2016.

Fondacija UniCredit i univerziteti pokrenula je šesto izdanje UWIN Nagrade za najbolji rad na temu Rodne ekonomije (Gender Economics) namenjeno mladim ekonomistima i istraživačima. Dva najbolja rada će biti nagrađena sa po 5,000 evra i objavljena u ediciji Fondacije “Radovi”

Detaljnije

 

Januar

Održiviji model rasta sve snažniji

Beograd, 25.01.2016.

 • Većina privreda zemalja regiona Centralne i istočne Evrope (CIE) zabeležila je snažan ekonomski rast u 2015. godini i pokazala se otpornijim na promene u raspoloženju investitora prema tržištima u razvoju
 • Ukupna profitabilnost bankarskog sektora stabilizovala se na novom post-kriznom nivou, koji je još uvek dva puta veći nego nivo Zapadne Evrope
 • Slabosti iz prošlosti se polako uklanjaju uz veće oslanjanje na lokalne depozite i veću adekvatnost kapitala

Detaljnije

Uspešna Ideja za bolje sutra: Sama oblikujem svoj život

Beograd, 15.01.2016.

Zahvaljujući drugom izdanju konkursa Ideja za bolje sutra, koji su organizovale UniCredit Banka, UniCredit fondacija i Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku Smart kolektiva i Turističke organizacije Srbije, Udruženje građana Atina je uspelo da pokrene projekat “Sama oblikujem svoj život”. Cilj ovog projekta je osnaživanje žrtava trgovine ljudima i obezbeđivanje održivog finansiranja za programe integracije i reintegracije žrtava trgovine ljudima i ostalih vidova eksploatacije, kao i obezbeđivanje mogućnosti za zapošljavanje žrtava i onih koje su u riziku da to postanu.

Detaljnije

Decembar

UniCredit - Finansijski savetnik godine za Centralnu i istočnu Evropu

Beograd 30.12.2015.


Merdžermarket (Mergermarket), vodeća kompanija za istraživanje i podatke u vezi sa spajanjima i akvizicijama (M&A), nedavno je u Londonu ogranizovala dodelu Evropskih M&A nagrada. Tom prilikom, UniCredit je od ukupno 6 finalista koji su ušli u najuži izbor, izabran za Najboljeg finansijskog savetnika godine u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE), još jednom potvrđujući svoju snažnu poziciju u ovom regionu.

 

Detaljnije

 

Okruženje će u narednoj godini ostati povoljno za region Centralne i istočne Evrope

Beč 29.12.2015.

 • Privreda Centralne i istočne Evrope će rasti iznad potencijala u 2016. i 2017. godini
 • Snažan rast u okviru evrozone omogućio je da se Srbija i Hrvatska izvuku iz recesije ove godine, dok je Turska donedavno osećala posledice povećane političke neizvesnosti
 • Doprinos EU transfera će biti pozitivniji u 2017. godini, dok bi izvoz mogao da oslabi

Detaljnije

Nova zimska odeća za decu iz Svratišta

Beograd 25.12.2015.

Sa ciljem da pruži podršku najmlađima i dodatno im ulepša predstojeće praznike, UniCredit Banka je, uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, za decu Svratišta donirala ono što im je trenutno najpotrebnije, novu zimsku odeću i obuću u vrednosti od preko 500.000 dinara.

Detaljnije

Nova internet platforma UniCredita u Srbiji

Beograd 23.12.2015.

UniCredit Banka je za srpsko tržište pokrenula potpuno novu internet platformu u potpunosti prilagođenu potrebama klijenata i digitalnoj eri u kojoj živimo. Dizajn novog sajta je u potpunosti fokusiran na potrebe klijenata. Kalkulatori i druge interaktivne alatke pomažu klijentima da pronađu proizvode koji najviše odgovaraju njihovim potrebama na jednostavan i transparentan način.

Detaljnije

Idealan poklon za praznike: MasterCard poklon kartica UniCredit Banke

Beograd, 21.12.2015.

MasterCard poklon kartica UniCredit Banke je idealan poklon za novogodišnje i božićne praznike, jer omogućava korisnicima da svojim najmilijima daruju ono što žele. Pored toga, za klince i klinceze, banka je ove godine, zajedno sa partnerima, prodavnicom igračaka Trefolino i Đak Sportom, obezbedila i dodatne pogodnosti u vidu 15% popusta za plaćanje ovim karticama.

Detaljnije

EFSE odobrio 10 miliona evra UniCredit Banci za veću dostupnost finansiranju stambenih kredita i kredita za poboljšanje uslova stanovanja u Srbiji

Luksemburg i Beograd, 15.12.2015.

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i UniCredit Banka
Srbija proširuju svoju saradnju. Novi kredit od 10 miliona evra, obezbeđen od strane EFSE, će se koristiti za
finansiranje dodatnih stambenih kredita za fizička lica.

Detaljnije

 

UniCredit uspostavlja partnerstvo za mala i srednja preduzeća sa Londonskom berzom

Beograd 14.12.2015.

UniCredit je potpisao ugovor kojim postaje ključni bankarski partner Grupe Londonske berze za pružanje podrške malim i srednjim preduzećima u Centralnoj i istočnoj Evropi putem programa ELITE. Reč je o inovativnoj platformi koja omogućava ambicioznim evropskim firmama u privatnom vlasništvu da ubrzaju svoj razvoj. Ovaj program, koji je pokrenula Grupa Londonske berze, pruža vrhunsko usavršavanje i trening rukovodilaca uz podršku vodećih evropskih poslovnih škola, stručnjaka i preduzetnika, mentorisanje u radnom okruženju, kao i direktan kontakt sa finansijskom i savetničkom zajednicom u Evropi.

Detaljnije

Novembar

UniCredit Banka se uključila u program podrške malim preduzećima za nabavku opreme

Beograd 27.11.2015

UniCredit Banka je potpisala ugovor sa Ministarstvom privrede Srbije i Nacionalnom Agencijom za privredni razvoj u cilju realizacije programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme. U skladu sa tim, banka je pripremila povoljnije uslove za kreditiranje, kako u dinarima, tako i u evrima, na period otplate od 18, 36 i 60 meseci, uz grejs period od 6 meseci. Fiksna nominalna kamatna stopa za kredit indeksiran u evrima se kreće od 4,2%, a efektivna od 5,31% na godišnjem nivou. Dinarski kredit se odobrava sa varijabilnom kamatnom stopom, koja se formira kao zbir jednomesečnog BELIBORA i margine od 3%.

Detaljnije

UniCredit Banka nastavila sa unapređenjem poslovanja

Beograd 23.11.2015.

Tokom prva tri kvartala 2015. godine, UniCredit Bank Srbija je uspela da zadrži svoju poziciju solidnog i pouzdanog igrača, uprkos svim turbulencijama koje i dalje karakterišu domaće poslovno okruženje. Zahvaljujući unapređenju procesa i plasiranju dodatnih proizvoda i usluga, kreiranih u skladu sa potrebama naših klijenata, banka se učvrstila na trećoj poziciji kada je u pitanju ukupna aktiva.

Detaljnije

UniCredit Banka smanjila kamatnu stopu na dozvoljeno prekoračenje po računu

Beograd 05.11.2015.

UniCredit Banka je, u skladu sa zahtevima svojih klijenata i trenutnim povoljnim uslovima na tržištu, smanjila nominalnu kamatnu stopu za dozvoljeno prekoračenje po računu na 19,9% na godišnjem nivou. Smanjenjem kamatne stope, koje obuhvata kako postojeće, tako i nove klijente, UniCredit Banka se učvrstila na poziciji među najkonkurentnijim na tržištu kada je ovaj proizvod u pitanju. Pored toga, banka nastavlja da izlazi u susret klijentima kojima je potrebna podrška da nadomeste privremeni manjak u budžetu, tako što omogućava da iznos dozvoljenog prekoračenja do 12.000 dinara, koriste bez obračuna bilo kakve kamate.

Detaljnije

UniCredit Banka vas vodi u Rim na utakmicu UEFA Lige šampiona

Beograd 03.11.2015.

Zvanična banka UEFA Klupskih takmičenja, UniCredit, pokrenula je nagradni kviz na društvenoj mreži Fejsbuk i na ovaj način omogućila poznavaocima fudbala da osvoje putovanje u italijansku prestonicu za dve osobe. Naime, pobednik kviza, koji traje do 30. novembra 2015. godine, dobija dve karte za utakmicu UEFA Lige šampiona, koja će se igrati 9. decembra na stadionu Olimpiko u Rimu, između Rome i Bate Borisova. Glavna nagrada uključuje i plaćene troškove puta i smeštaja.

Detaljnije

Oktobar

Euromoney proglasio UniCredit za „Najbolju banku za upravljanje gotovinom“ u Srbiji

Beograd 20.10.2015.

U okviru ankete magazina Euromoney (Juromani) za 2015. godinu, UniCredit Banka Srbija je proglašena za „Najbolju banku za upravljanje gotovinom“ u našoj zemlji. Anketa ovog renomiranog finansijskog magazina uključuje više od 27.000 stručnjaka za treasury (trežuri) poslovanje iz celog sveta. Pored Srbije, UniCredit je zauzeo prvu poziciju i u šest drugih zemljama u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE).

Detaljnije

Održan poslovni forum Srbije i Italije u Milanu

Milano 16.10.2015.

UniCredit Grupa, zajedno sa Generalnim komesarijatom Republike Srbije za EXPO 2015 u Milanu, Udruženjem industrijalaca Milana, Lodija, Monce i Briance – Asolombarda, najveće asocijacije preduzetnika u Italiji koja predstavlja 5.750 kompanija i advokatskom firmom NCTM Studio legale Asoćato, organizovala je juče u Milanu međunarodni poslovni forum koji je okupio visoke zvaničnike Vlade i diplomatskog predstavništva Srbije u Italiji, kao i predstavnike privrednih asocijacija i preduzeća dve zemlje. Ovaj skup je održan sa ciljem da se dodatno unapredi bilateralna ekonomska saradnja kako bi se u potpunosti iskoristio potencijal određenih industrijskih grana i na taj način povećale koristi za obe zemlje u smislu ekonomskog rasta i pozitivnog uticaja na lokalne zajednice.

Detaljnije

Jeftinije do stambenog prostora

Beograd 13.10.2015.

Prateći trenutne trendove na tržištu kada je u pitanju tražnja, UniCredit Banka je odlučila da dodatno unapredi, odnosno prilagodi svoju ponudu stambenih kredita finansijskim mogućnostima građana Srbije smanjivši marginu za preko 20%. Tako sada nominalna varijabilna kamatna stopa na stambene kredite u evrima ima vrednost od 3,547%, a formirana je kao zbir šestomesečnog EURIBOR-a i margine od 3,50%.

Detaljnije

UniCredit “Najinovativnija investiciona banka u Centralnoj i istočnoj Evropi u 2015.”

Beč 02.10.2015

Renomirani britanski časopis za bankarstvo i finansije “The Banker”, dodelio je UniCreditu nagradu za “Najinovativniju investicionu banku u Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) u 2015”.

Detaljnije

Septembar

Najboljim „Idejama za bolje sutra“ unapređen razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji

Beograd  30.09.2015.

U okviru drugog izdanja konkursa “Ideja za bolje sutra”, UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac i UniCredit Banka, su tokom prethodnog vikenda organizovali Medijski karavan tokom kojeg su posetili tri, od ukupno sedam pobednika konkursa. Ovom prilikom učesnici karavana su imali priliku da se upoznaju sa Udruženjem za podršku osobama ometenim u razvoju „Naša kuća“ iz Beograda, SZR „Sofi“ iz Novog Sada i Stolarskom radnjom „Šumarko“ iz Valjeva, koji su zahvaljujući edukativnim treninzima i bespovratnim sredstvima obezbeđenim tokom konkursa, uspeli da unaprede svoje poslovanje.

Detaljnije

Evropska banka za obnovu i razvoj i UniCredit Banka obezbeđuju dugoročno finansiranje za nove stanove i mala i srednja preduzeća u Srbiji

Beograd 25.09.2015.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podstiče razvoj stambenog kreditiranja u Srbiji i pruža dodatnu podršku lokalnim malim i srednjim preduzec´ima (MSP) putem dve kreditne linije u ukupnom iznosu od 40 miliona evra, odobrenih UniCredit Banci Srbija, trec´oj po veličini poslovnoj banci u zemlji.

Detaljnije

Najniža kamata na Dinarski keš kredit u Srbiji na period od 13 do 84 meseca

Beograd 16.09.2015.

Poredeći se sa dirigentom hora koji iz svojih pevača pokušava da izvuče najniže tonove, UniCredit Banka je svoj repertoar obogatila novim Dinarskim keš kreditom sa najpovoljnijim uslovima na tržištu.

Detaljnije

Avgust

Čuvajte štapiće i omote korneta - Frikom i UniCredit Banka i dalje nagrađuju

Beograd 10.08.2015.

U okviru nagradne igre “Pažljivo ližite”, koju je kompanija Frikom u saradnji sa UniCredit Bankom pokrenula početkom leta, ljubitelji sladoleda koji nisu pronašli neki od dobitnih štapića ili omota od korneta sa vrednim nagradama, sada imaju drugu šansu. Dovoljno je da do 29. avgusta 2015. godine, donesu tri štapića ili omota od korneta Frikom sladoleda u bilo koju ekspozituru UniCredit Banke širom Srbije ili pošalju direktno u Frikom, i time obezbede učešće u javnom izvlačenju pobednika, koje će se održati 1. septembra 2015. godine.

Detaljnije

Jul

Otvaranje UniCredit paviljona, jedinstvenog multifunkcionalnog zdanja u srcu modernog Milana

Beograd, 22.07.2015.

UniCredit paviljon, multifunkcionalna konstrukcija čija izgradnja je trajala tačno jednu godinu, jedan mesec i deset dana, nalazi se pored sedišta Grupe na trgu Gae Aulenti u Milanu. Zahvaljujući modularnom obliku zgrade, paviljon istovremeno predstavlja mesto za organizovanje različitih kulturnih i poslovnih događaja, konferencija, izložbi, a na drugom spratu se nalazi i obdanište.

Detaljnije

Još deset dana za prijave za novinarsku nagradu “Pišući za CIE 2015”

Beograd, 20.07.2015.

Rok za prijavu radova za međunarodnu novinarsku nagradu “Pišući za CIE 2015” koju po dvanaesti put organizuju Austrijska novinska agencija (APA) i UniCredit Bank Austrija ističe 31. jula 2015. godine. Novinarska nagrada u iznosu od 5.000 evra biće dodeljena tekstu koji najviše doprinosi uzajamnom razumevanju u regionu Centralne i istočne Evrope.

Detaljnije

Euromoney Nagrade za izuzetno poslovanje: UniCredit najbolja banka u Centralnoj i istočnoj Evropi

Beč, 13.07.2015.

Britanski prestižni finansijski časopis “Euromoney” je dodelio UniCreditu Nagrade za izuzetno poslovanje ove godine za ukupno devet kategorija uključujući priznanja za "Najbolju banku u Centralnoj i istočnoj Evropi", "Najboljeg kreditora u Centralnoj i istočnoj Evropi", kao i "Najbolju banku za transakcione usluge u Centralnoj i istočnoj Evropi".

Detaljnije

Jun

Peta međunarodna “Konferencija za mlade ekonomiste” održana u Beogradu

Beograd 30.06.2015.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je u saradnji sa Fondacijom UniCredit i univerziteti i UniCredit Bankom i ove godine, 26. i 27. Juna, organizovao dvodnevnu međunarodnu “Konferenciju za mlade ekonomiste“. Pokrenuta još 2011. godine, ova godišnja konferencija ima za cilj da pruži podršku mladim istraživačima iz celog sveta u njihovom daljem razvoju.

Detaljnije

UniCredit i UEFA produžili saradnju do 2018. godine

Beograd 11.06.2015.

Detaljnije

Sa 45.000 evra nagrađeno 7 najboljih „Ideja za bolje sutra"

Beograd 10.06.2015.

Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka su danas, zajedno sa Smart Kolektivom i Turističkom organizacijom Srbije, predstavili pobednike drugog izdanja konkursa “Ideja za bolje sutra” čiji je cilj da doprinese razvoju socijalnog poslovanja i postojećeg biznisa, kao i pronalaženje ideja za proizvode i usluge koje na najbolji način mogu da doprinesu poboljšanju imidža Srbije u regionu i inostranstvu.

Detaljnije

iPhone6 na 24 rate bez kamate u UniCredit Banci

Beograd 9.06.2015.

UniCredit Banka je u saradnji sa kompanijom iStyle Apple Premium Reseller, omogućila svim postojećim i budućim klijentima, korisnicima kreditnih kartica MasterCard i DinaCard, da kupe iPhone 6 na 24 fiksne mesečne rate i to bez kamate i bilo kakvih dodatnih troškova. Pored ovog pametnog telefona, na rate se mogu obezbediti i drugi Apple proizvodi koji se nalaze u maloprodajnim objektima iStyle Apple Premium Reseller-a.

Detaljnije

Bankarski sektor u CIE i dalje znatno profitabilniji nego u Zapadnoj Evropi

Beograd 5.06.2015.

Strateške analize za region Centralne i istočne Evrope

Detaljnije

Maj

UniCredit Banka najbolja pod-kastodi banka u Srbiji

Beograd 28.05.2015.

Na osnovu ankete koja je sprovedena na svetskom nivou, magazin Global Fajnans (Global Finance) proglasio je UniCredit Banku Srbija za Najbolju pod-kastodi banku u našoj zemlji. Pored toga, UniCredit je ovo prestižno priznanje dobio i za pružanje pod-kastodi usluga u Centralnoj i istočnoj Evropi, ali i u Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Maőarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Ukrajini.

Detaljnije

Rasprodate municipalne obveznice

Beograd 22.05.2015.

Uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i pod pokroviteljstvom UniCredit Banke, opština Stara Pazova je uspešno plasirala čitavu emisiju obveznica, u vrednosti od 125 miliona dinara, tokom perioda upisa koji je trajao od 4. do 19. maja. Potražnja je bila veća od ponude za oko 2,7 puta i kada su u pitanju pravna lica i kada je reč o gradjanima.

Detaljnije

April

Najavljen početak prodaje municipalnih obveznica Opštine Stara Pazova

Beograd 28.04.2015.

Opština Stara Pazova, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), zvanično započinje javnu emisiju municipalnih obveznica, koja će se realizovati pod pokroviteljstvom UniCredit Banke, saopšteno je na konferenciji koja je organizovana 28. aprila u Beogradu.

Detaljnije

Fond za razvoj opštinske infrastrukture (MIDF) unapreduje opštinsku infrastrukturu u Srbiji

Beograd 27.04.2015.

Fond za razvoj opštinske infrastrukture (MIDF) pruža podršku razvoju održive infrastrukture u Srbiji sa 10 miliona evra odobrenih UniCredit Banci za kredite opštinama i javnim i privatnim kompanijama koje pružaju usluge lokalnim samoupravama.

Detaljnije

UniCredit Banka proglašena za Najbolju stranu banku u Srbiji

Beograd 22.04.2015.

Magazin EMEA Fajnans (EMEA Finance) dodelio je nagradu UniCredit Banci za Najbolju stranu banku u Srbiji u 2014. godini. Evropske bankarske nagrade ovog magazina se dodeljuju najboljim poslovnim i investicionim bankama širom Evrope, a prilikom izbora uzimaju se u obzir različiti faktori poslovanja, kao što su tržišno učešce, rast kada su u pitanju različite vrste proizvoda, profitabilnost i korporativna strategija.

Detaljnije

Tim usluga po meri klijenata uz Selektor tekući račun UniCredit Banke

Beograd 21.04.2015.

UniCredit Banka sprovodi promotivnu akciju u okviru koje svi klijenti koji do 31. maja otvore Selektor tekući račun, održavanje plaćaju samo 1 dinar do kraja 2015. godine, bez obzira na to za koju kombinaciju usluga se odluče. U sklopu računa se odobrava dozvoljeno prekoračenje po računu bez kamate za iznose do 12.000 dinara.

Detaljnije

Počinju prijave za medunarodnu novinarsku nagradu “Pišući za CIE 2015”

Beograd 17.04.2015.

U okviru konkursa "Pišući za CIE", koji po dvanaesti put zaredom organizuju Austrijska novinska agencija (APA) i UniCredit Bank Austrija, prijave za nagradu od 5.000 evra mogu poslati talentovani novinari iz celog sveta. Cilj ovog konkursa jeste da se promovišu teme u vezi sa Centralnom i istočnom Evropom koje doprinose uzajamnom razumevanju.

Detaljnije

UniCredit Bank Austrija obezbeđuje besplatan master kurs za gudačke instrumente sa profesorima Bečke filharmonije

Beograd 3.04.2015.

Petnaesti put zaredom, Bečka filharmonija, uz podršku UniCredit Bank Austrije, organizuje Međunarodni muzički forum u Trenti, u Sloveniji, koji svake godine okuplja talentovane mlade muzičare iz cele Evrope.

Detaljnije

Nova imenovanja u okviru UniCredit Grupe

Beograd 2.04.2015.

UniCredit Grupa sa sedištem u Milanu je u skadu sa svojom strategijom za unapredenje poslovanja predstavila odredene promene na rukovodecim pozicijama u okviru Divizije za korporativno i investiciono bankarstvo Grupe i Divizije za poslovanje u Centralnoj i istocnoj Evropi (CIE)

Detaljnije

Mart

UniCredit Banka dodatno unapredila svoje mobilno bankarstvo za tri operativna sistema - iOS, Android i Windows

Beograd 31.03.2015.

UniCredit Banka dodatno unapredila svoje mobilno bankarstvo za tri operativna sistema - iOS, Android i Windows

Detaljnije

UniCredit se priključuje akciji Sat za našu planetu 2015

Beograd 27.03.2015.

U subotu, 28. marta, UniCredit ce ugasiti svetla u svojih 85 zgrada u 13 evropskih zemalja u okviru akcije Sat za našu planetu. Ovo je osmi put zaredom da UniCredit Grupa ucestvuje u globalnoj inicijativi Svetskog fonda za prirodu (WWF) koja ima za cilj da podigne svest o klimatskim promenama koje predstavljaju ozbiljnu pretnju našoj planeti. UniCredit Banka u Srbiji ce na sat vremena iskljuciti svetla u dve glavne zgrade, u Erport Sitiju i Rajicevoj, kao i u nekoliko najvecih ekspozitura.

Detaljnije

Izabrano 20 finalista za drugi krug konkursa „Ideja za bolje sutra“

Beograd 26.03.2015.

Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka su, zajedno sa Smart kolektivom i Turistickom organizacijom Srbije, u okviru konkursa “Ideja za bolje sutra”, od ukupno 67 pristiglih prijava, izabrali 20 finalista. Tokom trajanja druge faze konkursa, tokom aprila, strucnjaci ce sa odabranim kandidatima raditi na izradi biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, strucna komisija ce na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti projekta, izabrati najbolje kojima ce, pocetkom juna biti dodeljena bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 do 10.000 evra, odnosno ukupnom iznosu od 45.000 evra.

Detaljnije

Februar

Poklon kartica UniCredit Banke u novom odelu

Beograd 12.02.2015.

U susret predstojećem prazniku koji proslavlja ljubav, Danu zaljubljenih, UniCredit Banka je predstavila novi izgled MasterCard poklon kartice. Naime, dizajn nove kartice na kojoj se nalazi plišani meda je osmišljen kako bi podržao inicijativu “Ljubavni kutak” koju UniCredit Banka u saradnji sa Ušće šoping centrom sprovodi povodom ovog Dana.

Detaljnije

Januar

Studija o bankarskom sektoru u CIE za 2015. godinu

Beč 22.01.2015.

Iako je donedavno rast kreditiranja u regionu centralne i jugoistočne Evrope bio slab, analizom kretanja po zemljama postaju uočljivi određeni ohrabrujući trendovi. Lagano ubrzanje rasta trebalo bi da se nastavi u čitavom regionu, zahvaljujući kreditiranju korporativnog sektora, uz izuzetak Rusije koja će zabeležiti znatno usporavanje.

Detaljnije

UniCredit Banka vas vodi u Pariz na utakmicu UEFA Lige šampiona

Beograd 21.01.2015.

UniCredit Banka, zvanična banka UEFA Lige šampiona, pokrenula je nagradni kviz na društvenoj mreži Fejsbuk i na ovaj način pružila priliku poznavaocima fudbala da osvoje putovanje u Pariz za dve osobe. Kviz traje do 31. januara 2015. godine.

Detaljnije

EFSE i UniCredit Banka proširuju partnerstvo novim aranžmanom namenjenim stambenom kreditiranju (naslov)

Beograd 19.01.2015.

Kredit u iznosu od 10 miliona evra će omogućiti fizičkim licima širi pristup kreditima za kupovinu stanova i unapređenje uslova stanovanja Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) odobrio je novi kredit od 10 miliona evra UniCredit Banci, potvrđujući partnerstvo sa jednom od vodećih finansijskih institucija u Srbiji. Namena novog kredita usmerena je na finansiranje stambenih kredita i unapređenje uslova stanovanja.

Detaljnije

UniCredit Banka najbolja za finansiranje trgovine u Srbiji

Beograd 12. 01. 2015.

UniCredit Banka je izabrana za "Najboljeg pružaoca usluga za finansiranje trgovine" u Srbiji, ali i Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE), prema anketi “2015 Euromoney Finansiranje trgovine”. Pored naše zemlje, UniCredit je izabran za " Najboljeg pružaoca usluga za finansiranje trgovine" i u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj i Turskoj. Takođe, prema anketi, UniCredit je ocenjen kao vodec´i pružalac usluga za finansiranje trgovine u proizvodnim kategorijama za garancije i doznake.

Detaljnije

Decembar

Fondacija UniCredit i Univerziteti raspisala konkurs za stipendije za Prvi letnji program

Beograd 29.12.2014.

Fondacija UniCredit i Univerziteti raspisala je konkurs za dodelu četiri stipendije u iznosu od 1.500 evra za Prvi letnji program. Stipendije će omogućiti studentima iz 17 evropskih zemalja u kojima posluje UniCredit, uključujući i Srbiju, da učestvuju u Letnjem programu u trajanju od najviše tri nedelje, tokom jula i avgusta, na ekonomskim fakultetima u Barseloni (Barcelona Graduate School of Economics) i Londonu (London School of Economics and Political Science).

Detaljnije

UniCredit Banka otvorila najsavremeniju ekspozituru u Novom Sadu

Novi Sad 26.12.2014.

Idući u korak sa svetskim trendovima, UniCredit Banka je danas otvorila vrata svoje najsavremenije ekspoziture u Novom Sadu. Njen dizajn i funkcionalnost usklađeni su sa rezultatima istraživanja sprovedenih na nivou čitave UniCredit Grupe koja su težila da identifikuju one vrednosti koje su za klijente jedne banke najvažnije. Upravo na osnovu ovih rezultata kreiran je prostor koji nikako nije standardan, a namenjen je kako fizičkim licima, tako i malim i srednjim preduzećima. Uslužni model u ekspozituri je u potpunosti prilagođen klijentima i ima za cilj da maksimalno pospeši njihovo zadovoljstvo i skrati vreme od njihovog ulaska do izlaska iz ekspoziture. Nova ekspozitura UniCredit Banke nalazi se Ulici Katolička porta 2.

Detaljnije

Evropski investicioni fond i UniCredit Banka Srbija potpisali ugovor za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji u iznosu od 30 miliona evra

Beograd 22.12.2014.

Evropski investicioni fond i UniCredit Bank Srbija, potpisali su sporazum o garancijama za pružanje podrške malim i srednjim preduzećima (MSP) u Srbiji u okviru Programa za razvoj preduzeća i inovacije Zapadnog Balkana (WB EDIF). Podrška ovog programa omogućiće UniCredit Banci da generiše novi portfolio kredita u ukupnoj vrednosti od 30 miliona evra u naredne dve godine, s tim da će kompanije imati lakši pristup finansijskim sredstvima uz niže cene kredita i manja sredstva obezbeđenja.

Detaljnije

Opština Stara Pazova i UniCredit Banka potpisale Ugovor o pokroviteljstvu emisije druge tranše municipalnih obveznica

Stara Pazova 11.12.2014.

Nakon prve tranše municipalnih obveznica u vrednosti od 125.000.000 dinara koje su realizovane početkom 2014. godine, Opština Stara Pazova, zvanično započinje javni plasman druge tranše obveznica, koji će se realizovati pod pokroviteljstvom UniCredit Banke. Tim povodom Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova zvanično je potpisao Ugovor sa Enrikom Verdošom, članom Izvršnog odbora UniCredit Banke, zaduženog za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva.

Detaljnije

Rast dinarskih keš kredita UniCredit Banke

Beograd 08.12.2014.

Zahvaljujući ponudi posebno kreiranoj u skladu sa potrebama klijenata, UniCredit Banka je u prva tri kvartala ove godine zabeleµila rast od 30% kada je u pitanju ukupan broj odobrenih dinarskih gotovinskih kredita, u poređenju sa istim periodom 2013. godine. Takođe, kada govorimo o ukupnom iznosu odobrenih ke± kredita, primetan je rast od 40%.

Detaljnije

Novembar

Otvoren konkurs „Ideja za bolje sutra“ za dodelu sredstava u iznosu od 45.000 evra

Beograd 27.11.2014.

Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka danas su, zajedno sa Smart kolektivom i Turističkom organizacijom Srbije, predstavile drugo izdanje konkursa “Ideja za bolje sutra” u okviru kojeg će biti dodeljena bespovratna sredstava u ukupnom iznosu od 45.000 evra. Na konkursu, koji ima za cilj da doprinese razvoju socijalnog poslovanja i postojećeg biznisa, mogu da učestvuju socijalna preduzeća, preduzeća koja ostvaruju prihode proizvodnjom i prodajom robe i usluga i koja imaju socijalni cilj kao glavni razlog aktivnosti, preduzeća koja reinvestiraju deo profita radi dostizanja svog socijalnog cilja, male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice i drugi. Sve ove kategorije mogu, u periodu od 27. novembra do 30. decembra 2014, da prijave svoje ideje koje takođe doprinose promociji pozitivnog imidža Srbije u inostranstvu i povećanju njenog izvoznog potencijala. Dvadeset najboljih će ući u najuži izbor za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 5.000 do 10.000 evra.

Detaljnije

MasterCard poklon kartica UniCredit Banke u prazničnom ruhu

Beograd 26.11.2014.

U skladu sa sve većim interesovanjem građana, a u susret predstojećim praznicima tokom kojih želimo da obradujemo svoje najmilije, UniCredit Banka je i ove godine predstavila posebno dizajniranu MasterCard poklon karticu. Kartica i njeno poklon pakovanje, koje ujedno predstavlja i čestitku, izrađeni su prema jedinstvenom kreativnom rešenju koje zadovoljava ukuse svih uzrasta, na taj način što oslikava zimske čarolije i podseća na detinjstvo. Zahvaljujući mnogobrojnim funkcionalnostima ovog proizvoda, UniCredit Banka, iz godine u godinu, beleži kontinuirani rast broja izdatih poklon kartica. O tome svedoči i podatak da je do sada izdato preko 50.000 poklon kartica, dok prosečna vrednost za koju se klijenti najčešće opredeljuju iznosi 7.000 dinara.

Detaljnije

Imenovan novi direktor UniCreditove Divizije za Centralnu i Istočnu Evropu (CIE)

Beograd 12.11.2014.

Bord direktora UniCredita je na jučerašnjem sastanku imenovao Karla Vivaldija na poziciju direktora Divizije za Centralnu i Istočnu Evropu (CIE). Dužnost će preuzeti 16. februara 2015. godine. Na ovoj poziciji Vivaldi će naslediti Đanija Franka Papu, koji je u avgustu postavljen za zamenika generalnog menadžera Grupe i direktora Divizije za korporativno i investiciono bankarstvo UniCredita.

Detaljnije

UniCredit Banka Srbija prva po ukupnom iznosu realizovanih subvencionisanih kredita

Beograd 05.11.2014.

UniCredit Banka se, u skladu sa svojom poslovnom politikom i strategijom koja podrazumeva pružanje podrške održavanju kontinuiteta poslovanja preduzeća u Srbiji, i ove godine priključila Vladinom Programu subvencionisanog kreditiranja. Rezultat toga je iznos od preko 132 miliona evra ukupno realizovanih subvencionisanih kredita, što UniCredit Banku stavlja na prvo mesto na tržištu kada je učešće u ovom Programu u pitanju. Preko 95% ovih kredita banka je odobrila segmentu mikro, malih i srednjih preduzeća, dok je preostali iznos odobren segmentu velikih preduzeća.

Detaljnije

Oktobar

Skoro 15.000 posetilaca Ture trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit u Srbiji

Beograd 23.10.2014.

U periodu od 14. do 19. oktobra, skoro 15.000 fudbalskih obožavalaca je posetilo Turu trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit na njenom proputovanju kroz Srbiju. Zahvaljujući ovom nesvakidašnjem događaju, fanovi “najvažnije sporedne stvari na svetu” u Novom Sadu, Nišu i Beogradu su imali priliku da osete jedinstvenu atmosferu koju sa sobom novi ovo prestižno fudbalsko klupsko takmičenje, kao i da se slikaju ne samo sa popularnim trofejom, već i sa fudbalskim legendama Dejanom Stankovićem, Mičelom Salgadom i Dejanom Savićevićem.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit

Beograd 17.10.2014.

Ovogodišnja poslednja stanica Ture trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit je Beograd, a ambasadori ovog događaja u glavnom gradu Srbije su Dejan Stanković i Mičel Salgado. Tokom tri dana, u periodu od 17. do 19. oktobra originalni trofej će biti izložen na Trgu Republike, a svi posetioci će moći da dožive jedinstvenu atmosferu koju sa sobom nosi UEFA Champions League.

Detaljnije

Tura trofeja UEFA Champions League u poseti Beču

Beč 02.10.2014.

Nakon otvaranja Ture u Bratislavi, najtraženiji trofej evropskog klupskog fudbala biće izložen na Trgu Am Hof u centru Beča, od danas pa sve do subote uveče. Legendarni fudbaleri Mark van Bomel i Mihael Konsel će se pridružiti šestom izdanju “Ture trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit”. U naredne dve nedelje, Tura će posetiti Hrvatsku i Srbiju, što znači da će preći put dug skoro 900 kilometara pre nego što se vrati kući. Sledeći moto “Približite se njegovom veličanstvu”, Tura trofeja UEFA Champions League približava najpoznatije evropsko klupsko takmičenje i njegov trofej fudbalskim fanovima.

Detaljnije

Septembar

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i UniCredit Banka potpisali ugovor o isplati učeničkih i studentskih kredita i stipendija

Beograd 30.09.2014.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije potpisalo je tokom septembra Ugovor o pružanju bankarskih usluga za isplatu učeničkih i studentskih kredita i stipendija i obavljanje dela stručnih poslova sa UniCredit Bankom. Naime, od ove školske godine, UniCredit Banka će obavljati sve potrebne aktivnosti u vezi sa obradom i isplatom učeničkih i studentskih kredita i stipendija, a koje će se realizovati u ekspoziturama ove banke.

Detaljnije

Uz podršku USAID/OFDA i ECHO, Mercy Corps i UniCredit Banka timski pomažu u obnovi od poplava

Beograd 24.09.2014.

Uz finansiranje obezbeđeno od strane Kancelarije USAID-a za međunarodnu pomoć u nesrećama - USAID/OFDA i Odeljenja Evropske komisije za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu – ECHO, ukupno 3.090 porodica će u naredna tri meseca imati mogućnost da počne obnavljanje svog stambenog prostora i/ili malih biznisa. Kao deo ove akcije, Mercy Corps je nedavno građanima Šapca i Koceljeve koji su pogođeni majskim poplavama uručio poklon kartice UniCredit Banke.

Detaljnije

Selektor tekući račun UniCredit Banke za samo jedan dinar

Beograd 22.09.2014.

Zahvaljujući velikom interesovanju klijenata i predstojećoj Turi trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit, UniCredit Banka sprovodi promotivnu akciju tokom koje će svi klijenti koji u periodu od 22. septembra do 31. oktobra 2014. godine otvore Selektor tekući račun, u narednih šest meseci plaćati mesečnu cenu održavanja u iznosu od samo jednog dinara.

Detaljnije

UniCredit Banka produžila akciju „Okupi ekipu“ do kraja novembra

Beograd 11.09.2014.

Promotivna akcija “Okupi ekipu”, popularno nazvana „Super transfer“, koju je UniCredit Banka pokrenula početkom ove godine, produžena je zbog izuzetnog interesovanja. Stoga će svi klijenti UniCredit Banke koji do 30. novembra 2014. godine svojim prijateljima preporuče da otvore račun u banci dobiti MasterCard poklon karticu u vrednosti od 2.000 dinara.

Detaljnije

Klijenti UniCredit Banke sve više koriste mogućnost plaćanja karticama na rate

Beograd 08.09.2014.

Iz godine u godinu UniCredit Banka beleži kontinuirani rast tržišnog učešća kada je u pitanju poslovanje platnim karticama. Tom rastu značajno doprinosi opcija plaćanja kreditnim karticama na rate, bez kamate, o čemu svedoči i podatak da one čine više od 25% ukupnih transakcija platnim karticama. Prema podacima iz jula 2014. godine, UniCredit Banka je u poređenju sa julom 2013. zabeležila rast broja transakcija kod kojih su klijenti koristili opciju plaćanja na rate od 24,1%. Istovremeno, banka je ostvarila i rast vrednosti ovih transakcija od 21,25%.

Detaljnije

Avgust

UniCredit Banka uvela virtuelnu menjačnicu

Beograd 21.08.2014.

UniCredit Banka je, u cilju unapređenja Online Banke, a u skladu sa zahtevima klijenata koji koriste ovaj servis, kao dodatnu funkcionalnost uvela virtuelnu menjačnicu. Zahvaljujući ovoj novoj funkcionalnosti, klijenti banke sada mogu da, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalaze i radno vreme ekspoziture, obave transakcije, kao što su kupovina ili prodaja deviza sa svog računara.

Detaljnije

Jul

Ponovo otvorena ekspozitura UniCredit Banke u Obrenovcu

Obrenovac 28.07.2014.

Ekspozitura UniCredit Banke u Obrenovcu, koja je u maju privremeno zatvorena zbog posledica izazvanih katastrofalnim poplavama, danas je ponovo počela sa radom. Svi građani i pravna, klijenti obrenovačke ekspoziture koja se nalazi u Ulici Vojvode Mišića 168, od 28. jula mogu u renoviranom prostoru da obave sve potrebne transakcije i dobiju informacije o aktuelnim proizvodima i uslugama.

Detaljnije

Požarevačka ekspozitura UniCredit Banke na novoj lokaciji

Požarevac 25.07.2014.

UniCredit Banka je početkom ove nedelje preselila ekspozituru u Požarevcu, sa Tabačke čaršije broj 13 na lokaciju u njenoj neposrednoj blizini, na Trg Radomira Vujovića 12. Klijenti UniCredit Banke u ovom gradu mogu da u novim, modernijim prostorijama, iskoriste sve prednosti koje im pruža savremeni model bankarstva.

Detaljnije

UniCredit pruža podršku mladim ekonomistima

Beograd 07.07.2014.

U saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Fondacija UniCredit i univerziteti i UniCredit Banka ogranizovale su dvodnevnu „Konferenciju za mlade ekonomiste“. Konferencija je ustanovljena 2011. godine sa ciljem da pruži podršku studentima doktorskih studija i mladim istraživačima u njihovom daljem razvoju.

Detaljnije

Jun

EBRD i UniCredit Banka Srbija pružaju podršku privatnom sektoru u Srbiji

Beograd 25.06.2014.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je sa UniCredit Bankom potpisala dva ugovora o kreditiranju, u ukupnom iznosu od 50 miliona evra, usmerena na pružanje podrške privatnom sektoru u Srbiji. Kreditna linija u iznosu od 40 miliona evra je usmerena na dalje kreditiranje malih i srednjih preduzeća za koje pristup izvorima finansiranja uglavnom predstavlja veliki izazov, naročito u kontekstu nedavnih poplava. Takođe, kreditna linija u iznosu od 10 miliona evra usmerena na stambeno kreditiranje će imati za cilj da pospeši finansiranje privatnog sektora stambene izgradnje.

Detaljnije

Olakšice za klijente UniCredit Banke pogođene poplavama

Beograd 24.06.2014.

Kako bi pružila podršku klijentima pogođenim poplavama koje su uništile brojna domaćinstva, obradive površine, privredne objekte i izazvale klizišta, UniCredit Banka je uvela olakšice prilikom otplate njihovih kreditnih obaveza. Olakšice se odnose na klijente banke koji žive u poplavljenim područjima, a usled toga su na direktan ili indirektan način bili ugroženi.

Detaljnije

Istraživanje imovinskog stanja domaćinstava u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Uprkos tome što imovinsko stanje domaćinstava u CIE, u pogledu bruto društvenog proizvoda (BDP), beleži značajna poboljšanja, ono i dalje predstavlja jednu četvrtinu proseka većine razvijenih zemalja, što pokazuje da postoji značajan prostor za dodatno približavanje.
Kada govorimo o imovini, određena pomeranja ka institucionalizovanim sredstvima će se nastaviti i u narednim godinama, ali će gotovina i depoziti ostati dominantni.
Kada su u pitanju kreditne obaveze, stambeni krediti će premašiti potrošačke, osim u Rusiji i Turskoj.
Sveukupno gledajući, banke će nastaviti da budu ključni finansijski posrednici u regionu CIE, sa dodatnom mogućnošću da pospeše svoju ulogu finansijskih savetnika kada su u pitanju domaćinstva.

Detaljnije

UniCredit Banka Srbija odobrila prve subvencionisane kredite

Beograd 04.06.2014.

Početkom ove nedelje, UniCredit Bank je odobrila i pustila u tečaj prve kredite iz Subvencionisanog programa Vlade koji ima za cilj da pruži podršku održavanju kontinuiteta poslovanja preduzec´a u Srbiji. Preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzec´a, kao i veliki korporativni klijenti mogu da podnesu zahtev za kredite za likvidnost i obrtna sredstva koji se odobravaju na period otplate do 18 meseci, a koji uključuje i grejs period do 6 meseci. Za samo nekoliko dana od početka sprovođenja Programa UniCredit Banka je odobrila i realizovala prve subvencionisane kredite.

Detaljnije

Maj

UniCredit pruža kontinuiranu podršku građanima u poplavljenim područjima

Beograd 29. 05. 2014.

Čim su počele poplave i proglašena vanredna situacija, članice UniCredit Grupe u Srbiji, UniCredit Banka i UniCredit Leasing, su se angažovale na pronalaženju različitih modela pomoći usmerenih na pružanje podrške Srbiji i građanima koji su pogođeni poplavama. Inicijative koje su do sada sprovedene podrazumevaju novčanu pomoć u iznosu od 5,5 miliona dinara uplaćenu na račun koji je za donacije otvorila Vlada Republike Srbije, kao i prikupljanje paketa humanitarne pomoći koje su organizovali zaposleni. Pored toga, zajedničkim zalaganjem banke i njenih zaposlenih, obezbeđeno je više od 1,3 miliona dinara za koleginice i kolege koji trpe posledice ove prirodne katastrofe.

Detaljnije

Ljiljana Berić i Enriko Verdoša novi članovi Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija

Beograd 08. 05. 2014.

Izvršni odbor UniCredit Banke Srbija je nedavno proširen sa dva nova člana, Ljiljanom Berić, odgovornom za Sektor finansija i Enrikom Verdošom, zaduženim za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva. Enriko je preuzeo odgovornosti od Branislava Radovanovića koji je uspešno vodio Sektor korporativnog i investicionog bankarstva od 2007. godine, a koji je svoju karijeru nastavio izvan UniCredita.

Detaljnije

April

UniCredit Banka se po prvi put pridružila obeležavanju međunarodnog Dana devojčica

Beograd 29. 04. 2014.

UniCredit Banka se, zahvaljujući saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, po prvi put priključila obeležavanju međunarodnog Dana devojčica. Aktivnosti koje se organizuju povodom ovog dana imaju za cilj da se devojčice osnaže prilikom odabira svojih budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se pri izboru budućeg zanimanja rukovode prema ličnim interesima i talentima. UniCredit Banka je tako, ugostila 12 devojčica, učenica 7. razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” iz Beograda.

Detaljnije

UniCredit Banka Srbija i Bassilichi CEE nastavljaju da unapređuju saradnju uvođenjem POS terminala u vozila Udruženja “Naxis taksija”

Beograd 11. 04. 2014.

Za projekat uvođenja POS terminala dodeljena im je nagrada za najbolje bankarsko tehnološko rešenje na konferenciji “Tehnobank 2014”. U protekle tri i po godine, uprkos izazovima koji su karakterisali globalno tržište, UniCredit Banka Srbija je nastavila da unapređuje svoju saradnju sa kompanijom Bassilichi CEE, značajnim evropskim igračem kada je u pitanju poslovanje sa POS (Point of Sale) terminalima. Tokom ovog perioda, dve kompanije ne samo da su uspele da unaprede postojeću, već i da razviju nove načine saradnje.

Detaljnije

Značajan rast tražnje za „Receptima za keš“ UniCredit Banke

Beograd 03.04.2014.

UniCredit Banka je, u prvom kvartalu 2014. godine zabeležila značajan rast u segmentu gotovinskih kredita kako kada je u pitanju ukupan broj, tako i kada je u pitanju ukupan iznos odobrenih kredita. Naime, broj odobrenih kredita u prvom kvartalu ove godine je za preko 30% premašio broj odobrenih kredita u istom periodu 2013. godine. Oko 99 posto odobrenih činili su dinarski krediti.

Detaljnije

Mart

UniCredit Grupa i ove godine pruža podršku inicijativi Sat za našu planetu

Beograd 28.03.2014.

UniCredit Grupa će se i ove godine, po sedmi put zaredom, pridružiti inicijativi Svetskog fonda za prirodu (WWF) pod nazivom 'Sat za našu planetu'. Grupa će 29.marta isključiti svetla u više od 70 svojih zgrada širom Evrope kako bi podržala ovu globalnu akciju koja ima za cilj da podigne svest o klimatskim promenama. UniCredit Banka Srbija će se i ove godine priključiti inicijativi i na sat vremena isključiti svetleću reklamu na zgradi banke u Erport sitiju.

Detaljnije

UniCredit Banka započela akciju Okupi ekipu

Beograd 18. 03. 2014.

UniCredit Banka je početkom nedelje započela veliku promotivnu akciju pod nazivom “Okupi ekipu”, koja će trajati do 30. juna ove godine. Akcija ima za cilj da motiviše zadovoljne klijente da UniCredit Banku preporuče svojim prijateljima, ali i da podstakne one potencijalne da baš u ovoj banci otvore račun i “okupe svoju ekipu”. Za inicijatore “super transfera” koji banku preporuče svojim prijateljima, obezbeđene su MasterCard poklon kartice u vrednosti od 2.000 dinara. Svaki klijent može da preporuči do pet svojih prijatelja i da zahvaljujući tome bude nagrađen u ukupnom iznosu do 10.000 dinara.

Detaljnije

Solidni poslovni rezultati UniCredit Banke Srbija

Beograd 13. 03. 2014.

UniCredit Banka Srbija je uprkos svim izazovima i turbulencijama koje su u 2013. godini uticale na smanjenje broja banaka na tržištu, uspela dodatno da učvrsti svoju poziciju snažnog, stabilnog i pouzdanog igrača, jednog od najvažnijih stubova bankarskog sistema u Srbiji. Banka je potvrdila treće mesto na tržištu kada je u pitanju ukupna aktiva, istovremeno dodatno unapredivši poslovanje sa klijentima i proširivši paletu usluga koju im nudi.

Detaljnije

Februar

UniCredit Banka dodatno smanjila kamatnu stopu na dozvoljeno prekoračenje po računu

Beograd 28. 02. 2014.

UniCredit Banka je, u skladu sa zahtevima svojih klijenata i trenutnim uslovima na tržištu, smanjila nominalnu kamatnu stopu za dozvoljeno prekoračenje na 24,9% na godišnjem nivou za stalno zaposlena lica, odnosno na 23,9% godišnje za penzionere. Dodatno smanjenje kamatne stope, koje obuhvata kako postojeće, tako i nove klijente, UniCredit Banku je svrstalo među najkonkurentnije na tržištu kada je ovaj proizvod u pitanju. Pored toga, kako bi izašla u susret klijentima kojima je potrebna podrška da nadomeste privremeni manjak u budžetu, banka im je omogućila da iznos dozvoljenog prekoračenja, do 12.000 dinara, koriste bez obračuna bilo kakve kamate.

Detaljnije

UniCredit Banka predstavila novi, savremeniji model bankarstva

Beograd 25. 02. 2014.

Idući u korak sa svetskim trendovima UniCredit Banka je u ponedeljak 24. februara, otvorila vrata svoje najsavremenije ekspoziture u Srbiji. Uslužni model u ekspozituri je u potpunosti prilagođen klijentima i ima za cilj da maksimalno pospeši njihovo zadovoljstvo i skrati vreme od njihovog ulaska do izlaska iz ekspoziture. Nova ekspozitura UniCredit Banke nalazi se u Ulici Španskih boraca 3.

Detaljnije

Zajedno sa ljubiteljima fudbala iz celog sveta kreirajte vaš Virtuelni album UEFA Champions League koji predstavlja UniCredit

Beograd 05. 02. 2014.

UniCredit se i ove godine uključila u niz aktivnosti koje imaju za cilj da daju šire društveno značenje sponzorstvu UEFA Champions League, kao i da jedinstveni duh fudbala prenesu na sve navijače. UniCredit je, sa ciljem da najpopularniji sport na planeti približi fudbalskim navijačima, kao i da podstakne promociju sporta, timskog duha i zdravog života, zajedno sa kompanijom Panini, predstavio virtuelni album sa sličicama timova učesnika ovog prestižnog fudbalskog takmičenja za sezonu 2013/2014.

Detaljnije

Januar

UniCredit Banka Srbija i EFSE potpisali ugovor o kreditu u iznosu od 15 miliona evra

Beograd 21. 01. 2014.

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i UniCredit Banka Srbija potpisali su Ugovor o kreditu u iznosu od 15 miliona evra. Sredstva su namenjena daljem jačanju kreditne podrške kada je u pitanju poslovanje sa stanovništvom i to u delu stambenog kreditiranja i kreditiranja poboljšanja uslova stanovanja.

Detaljnije

Ekonomski oporavak izaziva postepeno oživljavanje kreditne aktivnosti u zemljama Centralne i Istočne Evrope (CIE)

Beč 14. 01. 2014.

Očekuje se da će na rast kreditne aktivnosti u narednim godinama najviše uticati korporativni sektor

Rast i dostizanje odgovarajućeg nivoa depozita podržava zaokret bankarskog sektora u CIE ka „novom modelu“

„Novi model“ karakteriše održivija struktura finansiranja, viši nivo likvidnosti, kao i veće rezerve kapitala.

Detaljnije

UniCredit Banka i Naftna industrija Srbije dodatno proširile svoju saradnju

Beograd 08. 01. 2014.

UniCredit Banka i Naftna industrija Srbije su, kao lideri u svojim oblastima poslovanja, načinile još jedan korak ka produbljivanju saradnje i obezbeđivanju dodatnih pogodnosti za njihove klijente. Naime, zahvaljujući ovom uspešnom partnerstvu, na 26 NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica postavljeni su bankomati UniCredit Banke koji građanima omogućavaju da, pored dopune rezervoara, podizanjem gotovine na prodajnom mestu, dopune i svoje novčanike.

Detaljnije

Web
Chat
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo