Moja banka je

tamo gde sam ja

mBanking expert aplikacija vam omogućava

 • Plaćanje računa

 • Uvid u transakcije

 • Povoljniji kurs

 • Onlajn kupovina putnog osiguranja

Bankarske usluge bez odlaska u ekspozituru

Putno osiguranje

Na raspolaganju vam je onlajn kupovina putnog osiguranja u okviru vaše mBanking ekspert aplikacije, bez odlaska u ekspozituru banke ili poslovnice osiguravajućih kompanija.

Povoljniji kurs

Nova pogodnost za sve klijente koji imaju poslednju verziju naše mobilne aplikacije - povoljniji kurs za kupovinu i prodaju evra u odnosu na kurs u ekspozituri.

Lepe vesti za vlasnike HUAWEI telefona! Naša mobilna aplikacija stigla je na Huawei app Gallery. Trenutno su to modeli P40, P40 pro, Mate 40, Mate 30 Mate Xs i Honor 30.

Pametne notifikacije

Naša mobilna aplikacija vam omogućava slanje obaveštenja u vezi sa navikama u potrošnji, kako biste mogli bolje da planirate vaš kućni budžet.

Izbor kanala komunikacije sa bankom

Nova verzija mobilne aplikacije vam omogućava da sve važne informacije i dokumenta dobijete u formi koja Vam najviše odgovara – putem aplikacije, elektronske pošte ili pisma na kućnu adresu.

Na raspolaganju su Vam tri kanala:

 • eBanking ili mBanking aplikacija
 • Email
 • Pismo na kućnu adresu

 

Uputstvo za korišćenje mBanking expert aplikacije i mTokena

UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE MOBILNE APLIKACIJE PDF 3MB Preuzmite

Aktivacija uz pomoć platne kartice

Video uputstvo kako aktivirati mBanking aplikaciju UniCredit Banke uz pomoć platne kartice i bez odlaska u banku.

Uputstvo je uradjeno kao detaljan "korak po korak" vodič za jednostavnu aktivaciju.

Aplikacija je dostupna za sve uređaje sa Android ili iOS operativnim sistemom, a za korišćenje mBanking aplikacije možete da se prijavite u bilo kojoj ekspozituri UniCredit Banke. 


Ukoliko ste već prijavljeni za ovu uslugu, mBanking možete aktivirati bez dolaska u ekspozituru prateći korake sa slike.

 

mBanking expert aplikcija omogućava bezbedan i brz pristup računima, obaveštenjima i informacijama iz banke, kao i potpunu kontrolu nad vašim finansijama bez obzira na radno vreme ekspozitura.

Na raspolaganju su Vam:

 

 • Uvid u stanje i transakcije po svim računima, kreditima i platnim karticama (debitnim i kreditnim), podaci, transakcije, obaveze
 • Pregled dokumenata
 • Sve vrste plaćanja u domaćem platnom prometu, uključujući i instant plaćanja
 • Prodaja i kupovina valuta iz kursne liste
 • Lociranje najbliže ekspoziture i bankomata, u zemlji i inostranstvu
 • “Skeniraj i plati” – slikanje podataka sa uplatnice, bez ručnog unosa podataka
 • Logovanje uz pomoć skeniranja otiska prsta, bez unošenja PIN-a
 • Brza provera stanja na računu bez logovanja u aplikaciju
 • mKeš - podizanje novca sa bankomata bez kartice
 • Blokada i podešavanje dnevnih limita za kreditne kartice

Plaćanje putem IPS QR koda je moguće samo na prodajnim mestima u Republici Srbiji koji imaju odgovarajuće POS terminale ili uređaje za skeniranje IPS QR koda.

Za instant plaćanja na prodajnom mestu dostupne su dve opcije: IPS pokaži i IPS skeniraj.

 

IPS POKAŽI

Na početnom ekranu aplikacije izaberite opciju IPS Pokaži

Generisani IPS QR kod pokažite prodavcu nakon provere iznosa

Obaveštenje o statusu transakcije stiže push porukom

Kako biste koristili ovu opciju, potrebno je da na prodajnom mestu koje ima oznake „IPS pokaži“ ili „IPS skeniraj“ obavestite trgovca da račun želite da platite uz pomoć skeniranja IPS QR koda na vašem mobilnom telefonu.

Kod se generiše nakon što na početnom ekranu aplikacije odaberete opciju IPS Pokaži, uz prethodno logovanje u mBanking expert aplikaciju.

Generisani IPS QR kod pokažite prodavcu tek nakon provere iznosa i valute plaćanja na POS terminalu. Trajanje generisanog IPS QR koda je 60 sekundi. Ukoliko se plaćanje ne obavi u tom periodu, neophodno je ponoviti proces. Aplikacija će ponovo prikazati početni ekran nakon isteka 60 sekundi, odnosno nakon obavljenog plaćanja.

Obaveštenje o statusu transakcije će biti poslato putem puš notifikacija u mBanking expert aplikaciji, ukoliko su puš notifikacije aktivirane.

IPS SKENIRAJ*

*Ova opcija je dostupna samo ukoliko trgovac ima uređaje za skeniranje IPS QR koda.

 

Na početnom ekranu aplikacije izaberite opciju IPS Skeniraj

Skenirajte IPS QR kod koji je generisao trgovac

Odobrite transakciju nakon provere iznosa i valute

Na prodajnom mestu koje ima oznake „IPS pokaži“ ili „IPS skeniraj“ obavestite trgovca da račun želite da platite uz pomoć skeniranja IPS QR koda koji će trgovac prikazati na odgovarajućem uređaju.

Plaćanje se obavlja nakon što na početnom ekranu aplikacije izaberete opciju IPS skeniraj, a zatim uz pomoć kamere na vašem telefonu skenirate IPS QR kod koji je generisao trgovac.

Nakon skeniranja IPS QR koda prikazaće se iznos i valuta plaćanja koje je inicirao trgovac. Nakon provere, transakciju možete potvrditi ili odbiti ukoliko primetite nepravilnost.

Ukoliko je transakcija obavljena uspešno, prikazaće se ekran sa potvrdom. Ekran sa potvrdom nakon potpisivanja znači da je transakcija uspešno poslata u banku.

Potvrdu o izvršenju transakcije dobićete putem push poruke, a moći ćete da je vidite i u transakcionoj listi. Obaveštenje o konačnom statusu transakcije, odnosno potvrda o izvršenju transakicje će biti poslata/(dostupna putem push notifikacija u samoj aplikaciji ukoliko su push notifikacije aktivirane, a sam status se može pratiti u transakcionoj listi – pregledu po računu.

mKeš opcija će Vam u par jednostavnih koraka omogućiti da podignete novac bez kartice


blokada kartica

Blokada kartica

Ukoliko želite da blokirate karticu jer sumnjate da ste je izgubili ili da privremeno onemogućite njeno korišćenje, to možete učiniti putem aplikacije. Karticu možete ponovo aktivirati na isti način. Ukoliko mislite da je došlo do zloupotrebe, savetujemo vam da pozovete naš Kontakt centar na telefon 011/3777 888

*U slučaju kada banka blokira karticu, nećete imati mogućnost da je sami aktivirate.

 

limiti po kreditnim karticama

Limit za potrošnju po kreditnim karticama

Dnevni limit za potrošnju po kreditnoj kartici možete povećati ili smanjiti, jednokratno ili trajno. Ukoliko odaberete opciju da limit promenite na jedan dan, Vaš limit će se narednog kalendarskog dana vratiti na osnovno podešavanje. Limite možete da podešavate za različite kanale – za bankomate, prodajna mesta ili plaćanja preko interneta. Tako na primer, ukoliko ne koristite opciju plaćanja putem interneta, možete da isključite taj kanal tako što ćete kao limit staviti nulu. Međutim, ukoliko se u nekom trenutku odlučite za online kupovinu, dovoljno je da limit promenite na željeni iznos.

Sva podešavanja – blokada i deblokada, kao i promena limita su aktivna čim sačuvate izmene u aplikaciji.

Ukupan limit po svim kanalima za korišćenje kreditne kartice na dnevnom nivou je 500.000 dinara, stoga pojedinačni limiti u zbiru ne mogu da premaše ovaj iznos. 

Izmena dnevnih limita je moguća isključivo u okviru odobrenog kreditnog limita po kartici.

Web
Chat
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo