Dobrobit

zaposlenih

Naši napori da poboljšamo kvalitet života naših ljudi

Naš uspeh zavisi od naših ljudi. Iz tog razloga, u srcu strategije UniCredita, nalaze se dobrobit, blagostanje i kvalitet profesionalnog i privatnog života naših zaposlenih. Podstičemo inicijative koje se zasnivaju na poštovanju i posvećenosti, kako bismo stvorili pozitivno radno okruženje, gde svaki pojedinac može da bude najbolja verzija sebe i može da pronađe odgovor na svoje potrebe."

Paolo Korneta, direktor Ljudskih resursa - UniCredit Grupa

UniCredit je posvećen tome da bude jedan od najboljih poslodavaca u evropskom finansijskom sektoru.

 

Verujemo u to da, pozitivno radno okruženje, zasnovano na poštovanju, omogućava da svaki zaposleni može dati svoj najbolji doprinos u ostvarivanju onoga što je stvarno važno.

Iz ovog razloga, sproveli smo 250 posebnih programa u 16 zemalja, koji doprinose dobrobiti naših zaposlenih i kojima pospešujemo kvalitet života naših zaposlenih i podržavamo ih u najvažnijim trenucima njihovog života.

Naša posvećenost zasnovana je na tri glavna postulata: balansiranje poslovnog i privatnog života, blagostanje i briga o ljudima.

Radimo na sprovođenju brojnih inicijativa.

Navedene programe za dobrobit zaposlenih formirali smo pored već postojećih zdravstvenih, osiguravajućih, finansijskih i bakarskih benefita, koji su različiti od zemlje do zemlje.

Postulati dobrobiti u korporativnom okruženju

UniCredit je globalna banka i ideje koje nas vode u kreiranju programa za dobrobit u korporativnom okruženju svuda su identične. Ovi postulati samo su jedan od razloga kojim smo zaslužili priznanje za najboljeg poslodavca u Evropi, 2020. godine.

 

Fleksibilnost


Fleksibilnost nam omogućava da vreme koje provodimo na poslu, što bolje iskoristimo. Aktivno ohrabrujemo fleksibilno radno vreme, rad od kuće. Fleksibilnost znači da je neophodno izdvojiti vreme kojim zadovoljavamo i potrebe našeg privatnog života. Obezbeđujemo plaćeno odsustvo u skladu sa kulturološkim razlikama i na isti način se odnosimo prema različitim porodičnim zajednicama. Plaćeno odsustvo podrazumeva plaćeno porodiljsko, trudničko i odsustvo za očeve. Takođe, obuhvata i mogućnost odsustva u prilici bitnih događaja u životu, kao što su rođenje bliskih članova porodice, proslave sklapanja braka ili zajednice, kupovina kuće ili stana, ili želja za nadogradnjom u obrazovanju.

Blagostanje
 

Pored zdravstvenih benefita, obezbeđujemo bogatu selekciju programa kojima negujemo zdrav životni stil, podstičemo zdravu ishranu, bavljenje sportom, negovanje međuljudskih odnosa, kao i rešavanje kognitvno-emotivnih problema, kao što su otpornost, samosvesnost. U pojedinim zemljama organizujemo seminare na kojima govore eksperti, dok u ostalima imamo obezbeđen prostor za pauzu, opuštanje, igru, ili neformalne sastanke. Naš paket benefita obuhvata i različite sportske aktivnosti. Kako biste saznali više, obratite se našim lokalnim predstavnicima.

 

Briga o ljudima


Pozitivno radno okruženje podrazumeva poštovanje različitosti i inkluziju, gde će mišljenje svakog pojedinca biti saslušano. Ovo ohrabruje ljude da budu najbolji. UniCredit je 2010. godine postao pionir u pružanju finansijskih usluga osobama sa invaliditetom, u Austriji. U Italiji, 2018. godine bili smo prva banka koja je imenovala i menadžera za edukaciju i usmeravanje zaposlenih za promociju inkluzivne poslovne kulture. Paket benefita koje nudimo i koji nam daju prednost, obuhvata niz odabranih programa za pomoć zaposlenima, visok kvalitet savetodavnih usluga za poslovna i lična pitanja. Dijapazon ovih tema podrazumevaju pravno i zdravstveno savetovanje, treninge za bolji pristup u rešavanju problema na poslu, kao i finansijsko savetovanje.

Web
Chat
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo