UniCredit Banka Srbija

Naša vizija je da budemo „Jedna banka, jedan UniCredit“. Mi smo jednostavna i uspešna panevropska poslovna banka sa korporativnim i investicionim bankarstvom potpuno posvećenim klijentima, koja širokoj bazi klijenata pruža jedinstvenu mrežu u Zapadnoj, Centralnoj i istočnoj Evropi.

U ovom vremenu kada se okruženje brzo menja, klijenti traže kompanije kojima mogu da veruju i koje mogu da imaju opipljivu pozitivnu ulogu u njihovim svakodnevnim životima. UniCredit ima jednostavan i uspešan panevropski model poslovnog bankarstva koji isporučuje važna rešenja za stvarne potrebe i želje današnjih klijenata.

Mi smo "banka suštine", fokusirana na isporuku konkretnih i opipljivih rešenja na efikasan i jednostavan način, kako bismo napravili pravu razliku u životima ljudi, bilo da su u pitanju fizička lica, porodica, preduzeća ili kompanije.

Pozicioniranje UniCredita je, sada više nego ikad pre, usmereno na razumevanje izazova i mogućnosti sa kojima se klijenti danas suočavaju u stvarnom životu i na snagu i stručnost zahvaljujući kojima će im ponuditi smislena rešenja.

Renomirani britanski finansijski magazin „The Banker“ je početkom decembra 2016. na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, sedamnaestu godinu zaredom dodelio nagrade najboljim bankama na starom kontinentu. Privilegiju da se nađe u društvu odabranih ove godine je imala UniCredit Bank Srbija kojoj je, zahvaljujući odličnom poslovanju, pripalo prestižno priznanje za “Banku godine u Srbiji“.

 

UniCredit Banka Srbija je tokom prethodne godine uspela da dodatno učvrsti svoju poziciju lidera u Srbiji. Ostvaren je rast poslovanja, kako u okviru sektora poslovanja sa stanovništvom, tako i u okviru sektora korporativnog i investicionog bankarstva, značajno je unapređena efikasnost poslovnih procesa i nivo zadovoljstva klijenata, kao i upravljanje rizicima i fokusiranost na akviziciju klijenata. U toku 2015. godine UniCredit Banka je uvećala profit i aktivu za po 16%, klijentsku bazu za 15% zaposlivši 56 novih koleginica i kolega.

 

Pored toga, sledeći svoju Strategiju društveno odgovornog poslovanja, nastavila je da pruža podršku rešavanju pitanja od ključnog značaja, kao i različitim inicijativama od izuzetne važnosti u lokalnim zajednicama. Sve ovo je dodatno doprinelo da UniCredit Banka nastavi da potvrđuje status društveno odgovornog građanina.

 

Bitno je istaći da kategorija za koju je UniCredit Banci dodeljena nagrada prepoznaje kompanije kojima su klijenti, zaposleni, životna sredina i lokalna zajednica u fokusu poslovanja, ističući kompanije koje kontinuirano sprovode i unapređuju aktivnosti u okviru društveno odgovornog poslovanja.

 

Svoje aktivnosti u domenu unapređenja lokalne zajednice i društveno odgovornog poslovanja, UniCredit Banka je krunisala ulaskom na listu prvog nacionalnog Indeksa odgovornog poslovanja, istraživanja koji ne samo da je prvi put sprovedeno u Srbiji, već i u čitavom regionu. Ukupno 20 kompanija je uspelo da zadovolji veoma stroge kriterijume tako da su one nagrađene i promovisane kao primeri dobre prakse.

 

Sva ova priznanja su zapravo obaveza da banka nastavi putem koji je započela pre 15 godina, a to je da zahvaljujući odličnom poslovanju reinvestira deo ostvarenog profita za unapređenje uslova života u zajednicama u kojima posluje.

Spinning wheel animation

Loading