Kastodi poslovanje

Kastodi je jedna od ključnih oblasti poslovanja za UniCredit Banku u Srbiji, kao i za UniCredit Bankarsku Grupu.

Filijale UniCredit Bankarske Grupacije trenutno nude kastodi usluge direktno u 11 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Rusija, Slovačka, Slovenija i Srbija). Preko austrijske filijale, još nekoliko dodatnih tržišta u Centralnoistočnoj Evropi su takođe u ponudi.

UniCredit Banka je lider na tržištu hartija od vrednosti u Srbiji sa više od 10 godina iskustva u kastodi poslovanju i značajnom bazom klijenata.

Shodno tome, UniCredit Bank Srbija a.d. se smatra bankom koja nudi najkvalitetnije usluge, što je potvrđeno osvojenim profesionalnim nagradama u prethodnom periodu, kao i komentarima naših klijenata.

U 2017. godini banka je četvrti put zaredom osvojila nagradu za najbolju podkastodi banku u Srbiji ("Best Subcustodian Bank in Serbia’") koju dodeljuje časopis Global Finance.

Otkada je započela kastodi poslovanje, UniCredit Banka Srbija je posvetila posebnu pažnju kako domaćim tako i stranim klijentima što je imalo za posledicu široku bazu klijenata, što se smatra ključnim faktorom koji doprinosi dugoročnom prisustvu na tržištu.

Kao lider u kastodi poslovanju, mi nudimo širok spektar usluga uključujući:

  • Saldiranje trgovanja zaključenih na Beogradskoj berzi i van berze (OTC), kao i na međunarodnim tržištima
  • Čuvanje  domaćih i stranih hartija od vrednosti
  • Zastupanje na skupštinama akcionara i druge korporativne radnje
  • Naplata dividendi i kamata
  • Usluge poreskog zastupanja
  • Dnevna kontrola neto vrednosti imovine  za domaće investicione i dobrovoljne penzijske fondove, praćenje ograničenja ulaganja određenih zakonom i investicionom politikom fonda i druge slične usluge

Za usluge kastodi poslovanja UniCredit Banka stoji na raspolaganju klijentima svojim profesionalnim i posvećenim timom sa velikim međunarodnim iskustvom.


Osnova naše poslovne filozofije je da služimo potrebama naših klijenata pružajući visok nivo usluge i da napravimo dugoročnu i uspešnu saradnju zahvaljujući našim proizvodima i uslugama.

http://gss.unicreditgroup.eu/

Web
Chat
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo