Letnja praksa UniCredit Banke

Letnja praksa UniCredit Banke se organizuje svake godine u periodu jul/avgust za studente završnih godina ili diplomce sa ciljem da motiviše ambiciozne i dinamične mlade ljude.

Namenjena je studentima koji mogu da se posvete praksi u potpunosti i kroz puno radno vreme upoznaju našu korporativnu kulturu, profesionalno radno okruženje, zadatke i povoljnosti angaržovanja u kompaniji.

Ove godine praksu je obavilo 20 studenta Ekonomskog, Pravnog, Matematičkog, Fakulteta Organizacionih nauka i drugih obrazovnih profila i steklo prva relevantna praktična iskustva iz oblasti bankarstva.

Master programi

UniCredit veruje da pružanje mogućnosti diplomiranim studentima da nastave svoje studije osigurava da oni započnu svoju karijeru kod nas. Da bismo to i ostvarili, Grupa podržava i učestvuje u tri različita master programa, od kojih svaki ima različit profil i fokus na poseban aspekt bankarstva, čime se kandidatima omogućava da izgrade solidne temelje za svoje karijere u bankarstvu i finansijama.

Podrška za studente - međunarodni program praksi

NOVO! Otvoren je treći Međunarodni program praksi u UniCredit Banci! Takmičenje vam nudi 54 stipendije za letnju praksu u inostranstvu u UniCreditu, u sledećim zemljama: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Nemačka, Mađarska, Italija, Poljska, Rusija, Srbija, Velika Britanija. Praksa će se održavati tokom leta 2016. godine.

Svi pobednici na konkursu će dobiti, nakon oporezivanja, donaciju od 700 evra mesečno za vreme trajanja pripravničkog staža u inostranstvu. Pored toga, Fondacija će platiti odabranim pobednicima fiksni iznos od 1.000 evra za putovanja, vizu ili bilo koje druge troškove.

Kandidati se mogu prijaviti samo online koristeći platformu na sajtu UniCredita.

Detaljnije opise otvorenih pozicija možete pogledati na sledećem linku.

Preuzmite detaljnu najavu i pogledajte više na sledećem linku.

 

Carlo Giannini Fellowship

Prijave za 4. izdanje Istraživačke stipendije iz Ekonometrije, u sećanje na Karla Đaninija, je zvanično otvoreno.
Program je namenjen najboljim istraživačima svih nacionalnosti koji bi vršili istraživanje iz ekonometrije na italijanskom univerzitetu.
Program je postavljen od strane Centro Interuniversitario di Econometria (CldE) i Associazione Carlo Giannini u kooperaciji sa Bank of Italy i UniCredit & Universities Fondacijom.

Program je namenjen najboljim istraživačima svih nacionalnosti koji:
1. su završili doktorat nakon 30. septembra 2011. ili planiraju završetak do početka stipendije
2. žele da vrše svoje istraživanje na italijanskom univerzitetu (različitom u odnosu na onaj gde su odbranili doktorat)
Trajanje stipendije je jedna godina, sa mogućnošću produženja na 2 godine. Stipendija će početi 1. oktobra 2016. Godišnji iznos stipendije je € 50,000 bruto.
Prijave se podnose do 31.januara 2016.

Više detalja o programu i načinu prijave pogledajte na: sajtu UniCredit and Universities

Program letnje škole

Otvoren je konkurs za drugo izdanje UniCredit & Universities Program letnje škole. Konkurs obezbeđuje osam školarina za pohađanje Letnje škole u maksimalnom trajanju od 3 nedelje u period jun-avgust 2016. na London School of Economics ili Barcelona GSE. Dodeljuju se po 4 školarine.

Neophodno je da se kandidati prijave direktno preko sajta Fonacije.

Pobednici će biti obavešteni da prijavljivanje treba da bude izvršeno preko sajta LSE ili Barcelona GSE uz napomenu  da su dobitnici školarine UniCredit & Universities Fondacije.

Uslovi koje kandidati moraju ispunjavati su:
1) državljani bilo koje zemlje gde je UniCredit prisutan i studenti bilo kog univerziteta u svetu
2) državljani bilo koje nacionalnosti i studenti upisani da univerzitete zemalja u kojima je UniCredit prisutan


Da bi bili uzeti u obzir, kandidati treba da budu studenti upisani na treću godinu studija, ili na master programe iz: ekonomije, finansija, bankarstva, inženjerstva, političkih nauka i prava. Studenti doktorskih studija nisu obuhvaćeni ovim programom.

Dobitniku će biti dodeljen iznos od 1,500 evra bruto. Troškovi univerziteta će takođe biti plaćeni od strane Fondacije.

Neophodno je da se kandidati prijave najkasnije do 15. marta 2016.
Osam pobednika će biti izabrano od strane Naučnog komiteta i obavešteno do 15. aprila 2016.

Dodatne informacije o Programu letnje škole će biti dostupne na:
Barcelona GSE
London School of Economics

Više detalja možete pronaći na: sajtu UniCredit and Universities

UWIN Best Paper Award

Šesto izdanje UWIN Best Paper Award na temu Gender Economics je otvoreno. Program je namenjen svim mladim ekonomistima i istraživačima iz 17 zemalja u kojima je UniCredit prisutan.

Dva najbolja rada će biti nagrađena sa po 5,000 evra bruto i biti objavljena u ediciji “Radovi” (Working Paper) Fondacije.


Proces selekcije će biti obavljen od strane ad-hoc formirane komisije eksternih eksperata i akademskih predstavnika nominovanih od strane Naučne komisije fondacije.

Program je otvoren za sve mlade istraživače iz zemalja u kojima je UniCredit prisutan i koji ispunjavaju sledeće uslove:

1. da su državljani jedne od 17 zemalja u kojima je UniCredit prisutan ili da su trenutno zaposleni ili upisani na doktorske studije univerziteta ili institucije locirane u jednoj od 17 zemalja u kojima je pristan UniCredit

2. da su rođeni nakon 1980.

Radovi i prateća dokumentacija moraju biti napisani na engleskom jeziku i u PDF formatu i poslati putem on line aplikacije. Rok za podnošenje prijava je 30. april 2016.

Više detalja možete pronaći na UniCredit and Universities

Master program za korporativno i investiciono bankarstvo

Master program za međunarodno korporativno i investiciono bankarstvo (MCIB) jedan je od glavnih razvojnih programa za CIB u okviru UniCredita.

Uz model usluge za korporativne klijente razvrstane po segmentima, od malih i srednjih preduzeća do multinacionalnih kompanija, CIB ispunjava zahteve kompanija efikasno, pružajući rešenja koja su skrojena u skladu sa njihovim potrebama, i to nakon što se prethodno proceni pojedinačna kompanija, njen potencijala za rast i uzme u obzir tržište na kojem posluje. CIB je veoma aktivan u okviru široke mreže banaka, ekspozitura i kancelarija putem kojih ima izuzetnu prekograničnu rasprostranjenost u Evropi, ali i u svetu.

Za diplomce univerziteta, Master program za međunarodno korporativno i investiciono bankarstvo (MCIB) predstavlja početak njihove profesionalne karijere. S obzirom na to da su već stekli akademsko obrazovanje tokom studija, Master program je snažno fokusiran na primenu teorijskog znanja i to tokom „obuke na poslu“ u određenim oblasitma poslovanja.

UniCredit – Ugo Foscolo fondacija

Fondaciju Ugo Foskolo je osnovala UniCredit Grupa u martu 2009. godine sa ciljem da pruži podršku školovanju novih generacija istraživača iz oblasti ekonomije i finansija i to putem dve vrste finanansiranja:

Stipendije

Za izradu disertacija ili istraživanje iz oblasti finansija, ekonomije, prava i društvenih nauka namenjene su mladim, talentovanim studentima koji su diplomirali na nekom od univerziteta u zemlji u kojoj je prisutna UniCredit Grupa, a žele da nastave doktorske studije izvan svoje zemlje na nekom od evropskih univerziteta. Stipendija u iznosu od 25.000 evra dodeljuje se na godinu dana uz mogućnost produženja za još jednu godinu.

Postdoktorske stipendije

Za mlade talentovane istraživače koji su doktorirali iz oblasti ekonomije ili finansija na univerzitetu neke od evropskih zemalja u kojima UniCredit Grupa nije prisutna, bave se istraživačkim i akademskim radom u zemljama u kojima UniCredit Grupa nije prisutna, a nameravaju da nastave sa radom u nekoj od zemalja u kojima je UniCredit Grupa prisutna.

Više informacija potražite na www.unicreditanduniversities.eu ili putem e-mail adrese: unicreditanduniversities@unicreditgroup.eu

Razvoj karijere u okviru UniCredit Grupe

Više informacija na sajtu UniCredit Grupe

Međunarodni programi u okviru Korporativnog i investicionog bankarstva

Više informacija na sajtu Programa

Fondacija UniCredit Univerziteti

Više informacija na sajtu Fondacije

Spinning wheel animation

Loading