UEFA Champions League Tura trofeja koju vam predstavlja UniCredit

Približite se njegovom veličanstvu, napravite fotografiju sa trofejom i upoznajte fudbalske legende

Najpoželjniji trofej, za koji se svake godine bore najbolji evropski fudbalski klubovi, na svom putovanju 2016. godine je posetio pet zemalja. Srbija je bila domaćin originalnog trofeja, u periodu od 22. septembra do 2. oktobra, a trofej je bio izložen u četiri grada, i to u Nišu, Subotici, Novom Sadu i Beogradu.

Domaćin Ture trofeja u Nišu i Subotici je bio fudbalska legenda i dvostruki osvajač UEFA Champions League Vladimir Jugović, dok su posetioci u Novom Sadu i Beogradu imali priliku da se druže sa Stevanom, Dikom Stojanovićem, koji je osvojio titulu šampiona Evrope u Bariju 1991. godine i koji je kao kapiten Crvene Zvezde prvi podigao veliki “ušati” pehar. Beograđani su pored popularnog Dike imali priliku da upoznaju i brazilsku fudbalsku legendu Kafua (Markos Evengelista da Moraeš). Ovaj rekorder po broju nastupa za brazilski nacionalni tim je sa AC Milanom osvojio najprestižniji trofej evropskog klupskog fudbala. Zahvaljujući svojoj sjajnoj igri u Italiji, uvršten je u kuću slavnih fudbalskog kluba Roma.

Osim fotografije sa najpoželjnijim trofejom, u okviru UniCreditovog kamiona, koji je bio postavljen na centralnim gradskim trgovima, ljubitelji fudbala su imali priliku da pogledaju neke od suvenira sa najvažnijih utakmica u istoriji UEFA Champions League, kao i da testiraju svoje znanje učestvujući u fudbalskim igricama i da na taj način osvoje brojne suvenire.

Pored multimedijalne izložbe, UniCredit Banka je u saradnji sa kompanijama adidas, Nissan i Mastercard, organizovala fudbalsko takmičenje za najmlađe fudbalere “Liga malih šampiona”, čiji su tereni bili postavljeni na centralnim gradskim trgovima u Nišu, Subotici, Novom Sadu i Beogradu.

Karavan Ture trofeja UEFA Champions League 2014, koju predstavlja UniCredit, posetio je četiri zemlje i šest gradova. Pehar su prvi videli stanovnici Bratislave od 26. do 28. septembra, zatim je od 2. do 4. oktobra bio izložem u centru Beča, građani Zagreba su imali priliku da ga vide od 10. do 12.10, dok je kulminacija doživeo od 14. do 19. oktobra u Srbiji. Trofej je u utorak 14. oktobra bio izložen u Novom Sadu, u sredu 15. oktobra u Nišu, a zatim i na poslednjoj stanici Ture u Beogradu, u periodu od 17. do 19. oktobra. Priliku da osete jedinstvenu atmosferu koju sa sobom novi ovo prestižno fudbalsko klupsko takmičenje, kao i da se slikaju ne samo sa popularnim trofejom, već i sa fudbalskim legendama Dejanom Stankovićem, Mičelom Salgadom i Dejanom Savićevićem imalo je oko 15 hiljada ljubitelja fudbala u Srbiji.

U Novom Sadu i Nišu trofej je došao u posebno dizajniranom šampionskom autobusu, u pratnјi Dejana Savićevića, dvostrukog osvajača čuvenog “ušatog” pehara.

Tura trofeja u Beogradu je otvorena konferencijom za medije kojoj su, pored predstavnika UEFA-e i UniCredita, prisustvovale i fudbalske legende Dejan Stanković i Mičel Salgado, zvanični ambasadori UniCredita za UEFA Champions League. Stanković i Salgado su, tokom posete Beogradu, posvetili deo svog vremena upoznavanju sa obožavaocima, deljenju autograma i slikanju sa njima.

U centru Beograda, na Trgu Republike, posetioci su mogli da posete multimedijalnu izložba Walk of Champions, na kojoj su mogli da uživaju u brojnim multimedijalnim igricama i da pogledaju originalne suvenire, dresove i opremu osvajača UEFA Champions League. Obožavaoci su imali priliku da se fotografišu sa trofejom, i da ponesu jedinstvene suvenire sa izložbe.
U sva tri grada bio je organizovan i dečji fudbalski turnir Mini super liga, za polaznike škola fudbala.

Fanovi iz Srbije, su imali priliku da osete jedinstvenu atmosferu UEFA Champions League, od 14. do 16. oktobra, i da pruže dobrodošlicu prestižnom trofeju evropskog klupskog fudbala.

Posle mnogo uzbudljivih momenata na svom proputovanju trofej je konačno stigao na Donji Kalemegdan i nakon zvanične dobrodošlice popularnog sportskog komentatora Milana Boškovića, ovaj nesvakidašnji događaj je otvoren konferencijom za medije koja je uključivala tri velike fudbalske zvezde: Luis Figo, Stevan Stojanović i Rud Gulit – zvanični ambasadori za Turu trofeja UEFA Lige šampiona

Zvaničnom ceremonijom otvaranja, koja je podrazumevala presecanje crvene vrpce, ambasadori Luis Figo, Rud Gulit i Stevan Stojanović poželeli su dobrodošlicu brojnim fanovima i gostima koji su se okupili, pozivajući ih da besplatno uđu i pogledaju izložbu. Mini fudbalski turnir sa lokalnim ambasadorom UniCredit Banke, Stevanom Stojanovićem, svakako je upotpunio taj dan, a potpisivanje autograma je fudbalske entuzijaste još više približilo njihovim idolima.

Tokom ovog trodnevnog događaja, selo Ture trofeja je pokrilo Donji Kalemegdan i otvorilo svoja vrata za 11.300 posetilaca, koji su tom prilikom mogl ida uživaju u nezaboravnim fudbalskim momentima iz prošlosti UEFA Lige šampiona. U centru pažnje je još jednom bio legendarni trofej: napravljeno je skoro 5.000 ličnih fotografija – iskustvo koje obožavaoci fudbala imaju priliku da dožive jednom u životu.

Dan otvaranja se završio prijatnim VIP događajem organizovanim za oko 300 zvanica koje su imale čast da deo svog vremena provedu sa fudbalskim zvezdama i amabasadorima, Rudom Gulitom i Stevanom Stojanovićem.

Sve u svemu ukupno 93.000 posetilaca je bilo na Turi trofeja 2011.

Ostanite i dalje uz Turu trofeja čitajući najzanimljivije vesti i priče, i gledajući fotografije sa prethodnih turneja na našem mikrosajtu.

Spinning wheel animation

Loading