Poštovani/a,

Veoma sam ponosan što sam postao Izvršni direktor UniCredit Grupe i smatram ličnom dužnošću da ispunim partnersku ulogu koju očekujete od svoje banke. 

U ovoj branši sam od svoje 25. godine i video sam mnoge aspekte ovog sektora, kako direktno, tako i iz ugla mnogih lidera.

Preuzeo sam ovu ulogu i zato što verujem da banke treba da imaju važnu ulogu u svakom uređenom društvu. Verujem da je i na kolektivnom i pojedinačnom nivou, naša misija da učinimo više od samo toga da Vam pružimo vrhunske finansijske proizvode ili da „poboljšamo Vaše iskustvo“. Mi postojimo da biste Vi ostvarili svoja dostignuća, napredovali i vodili život kakav želite. Nameravam da dam sve od sebe kako bih se postarao da to za Vas postane realnost.

Želim da učinimo više i da budemo tu za Vas, naše klijente. Cilj nam je da ojačamo naše partnerstvo zasnovano na poverenju, transparentnosti i uzajamnom poštovanju. Mi želimo da budemo Vaš finansijski partner kojem ćete se prvo obratiti.

Moj fokus biće na pojednostavljivanju poslovanja, preko unapređenja tehnologije i digitalizacije, pa sve do osnaživanja onih koji su u prvim redovima i prvo lice banke kada su u pitanju Vaše potrebe – i sve što preduzimamo usmereno je na težnju da Vi budete u središtu svega što radimo.

Na putu ovih promena, molim Vas da budete uz nas. Neće sve promene biti jednostavne, neke će iziskivati vreme, ali budite sigurni, nameravam da uradim sve što je u mojoj moći da donesem potrebnu transformaciju, i to što je brže moguće.

Ključ takvih stremljenja ogledaće se kako u boljem razumevanju onoga što radimo dobro, tako i što je još važnije, u spoznaji onoga što možemo još bolje, a sve da bismo Vama pružili ono što od nas očekujete. Ono čega nismo svesni, ne možemo ni promeniti, i zato Vas molimo za saradnju, jer nam je Vaše mišljenje važno.

Zahvaljujem Vam na poverenju i strpljenju koje ste nam ukazali u poslednjih nekoliko godina. Učiniću sve kako bih se postarao da Vaše poverenje ni u jednom trenutku ne bude poljuljano i da Vaša kontinuirana predanost UniCredit Grupi bude uzvraćena.

Srdačno,

Andrea Orćel,
Izvršni direktor
UniCredit Grupe